Utvrđeni svi kontakti zaraženog lica

0

MILIĆI – Sva lica koja su imala kontakt sa licem iz Milića koje je zaraženo virusom korona podvrgnuta su testiranju i upućena u kućnu izolaciju, saopšteno je iz opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Štab je podsjetio da je u Milićima juče potvrđen prvi slučaj zaraze virusom korona i u međuvremenu su utvrđeni svi kontakti zaraženog lica, članova porodice i drugih lica koja su bila u kontaktu sa zaraženim.

„Sva lica koja su imala kontakt sa zaraženim podvrgnuta su testiranju na virus korona i upućena u kućnu izolaciju. Opštinski Štab za vanredne situacije informisan je o svim aktivnostima preduzetim od Teritorijalne vatrogasne jedinice Milići, Opštinske organizacije Crvenog krsta, Policijske stanice Milići, komunalne policije i zdravstvene inspekcije u okviru njihove nadležnosti“, navedeno je u saopštenju.

Štab je na današnjem zasijedanju zabranio rad svih frizerskih salona u opštini Milići, te naredio preduzimanje odgovarajuće mjere i radnje za postavljanje sanitarnih barijera na magistralnom i regionalnom putu na ulazu na područje opštine Milići.

Na sjednici je usvojena naredba o izmjeni i dopuni ranije usvojene naredbe o vanrednim mjerama s ciljem prevencije širnja virusa na podruju opštine Milići.

„Novom naredbom zabranjena su sva javna okupljanja, rad ugostiteljskim objektima svih vrsta i kladionicama, osim `Motela` koji može da služi hranu i piće za svoje registrovane goste“, navedeno je u saopštenju.

Naredbom su pooštrena ograničenja radnog vremena za trgovine robe široke potrošnje, stočne hrane i poljoprivrene apoteke, uslužnih djelatnosti, pekare i apoteka, osim onih koje organizuju dežurstvo ili pripravnost.

Štab je zabranio rad sportske dvorane, fitnes centra i Predškolske ustanove „Poletarac“, te zadužio organe lokalne uprave i ostale javne ustanove da svoj rad organizuju sa minimalnim brojem potrebnih izvršilaca na radnom mjestu, prilikom rada primjenjuju zaštitnu opremu, te ograniče broj lica koja mogu da uđu i borave u službenim prostorijama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare