Usvojeni programi sanacije i asfaltiranja puteva

0
Usvojeni programi sanacije i asfaltiranja puteva

FOČA – Za održavanje i asfaltiranje lokalnih puteva u opštini Foča ove godine će iz sredstava od šumskih sortimenata biti uloženo pola miliona KM, a najveća stavka – 120.000 KM, biće asfaltiranje dionice lokalnog puta od Bolnice do Medicinskog fakulteta.

Programom utroška sredstava od šumskih sortimenata, koji je danas usvojila Skupština opštine Foča, planirani su prihodi od 565.000 KM, a osim u sanaciju i asfaltiranje puteva, dio sredstava, odnosno 45.000 KM, biće uloženo u njihovo zimsko održavanje, a 20.000 u komunalnu opremu.

Značajna stavka je i sanacija puta od Tjentišta do Prijevora, u podnožju planine Maglić, za šta će biti izdvojeno 35.000 KM, a po 25.000 KM iz ovog programa biće uloženo u puteve na području mjesnih zajednica Čelebići, Zavait i Meštrevac.

Programom uređenja građevinskog zemljišta predviđeno je ulaganje od dva i po miliona KM u izgradnju novog obdaništa, za šta je ranije donesena odluka o kreditnom zaduženju.

Ovim programom definisano je da će u investiciono održavanje građevinskog zemljišta, u rekonstrukciju gradskih ulica, građevinskih objekata i rasvjete, ove godine biti uloženo 370.000 KM.

Najviše novca – 50.000 KM, planirano je za adaptaciju Sportskog centra „Partizan“.

Za sanaciju saobraćajnice u Ulici vojvode Putnika u naselju Gornje Polje biće izdvojeno 44.000 KM, a 43.000 KM za sanaciju Nemanjine ulice u Mjesnoj zajednici Centar.

Prihodi od koncesionih naknada planirani su u iznosu od 190.000 KM, od čega će 140.000 KM biti uloženo u novoizgrađeni put desnom obalom rijeke Tare, a 50.000 za novu deponiju.

Usvojen je i poseban program uređenja, odnosno nasipanja lokalnih i nekategorisanih puteva, za šta će biti izdvojeno 150.000 KM, a prihvaćen je zaključak da načelnik opštine izvrši realokaciju sredstava po putnim pravcima koje su odbornici naveli u svojim raspravama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare