Usvojeni planovi zaštite od poplava i požara

0
Usvojeni planovi zaštite od poplava i požara

ZVORNIK – Gradski štab za vanredne situacije Zvornik usvojio je danas Plan odbrane od poplava na teritoriji Zvornika i Plan aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spašavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru na području grada Zvornika u ovoj godini.

Načelnik Gradskog štaba Rajko Jurošević rekao je novinarima da je riječ o dva važna godišnja operativna plana koji su izrađeni prema instrukcijama Uprave Civilne zaštite Republike Srpske.

„Gradski štab za vanredne situacije je i u prethodnom periodu dosta preventivno radio, između ostalog, posebno na uređivanju i čišćenju korita Sapne i Hoče i drugih rijeka“, rekao je Jurošević.

Podsjetivši da je Gradski štab održao svečano-radnu sjednicu povodom 1. marta, Međunarodnog dana civilne zaštite, Jurošević je dodao da je u protekloj godini nabavljena određena oprema za Službu civilne zaštite.

„Kupljena su četiri čamca, dva vanbrodska motora i dvije prikolice za transport čamaca, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 42.600 KM“, istakao je on.

Jurošević je podsjetio da su i u ovoj godini u gradskom budžetu planirana znatna sredstva za nabavku potrebne opreme za Civilnu zaštitu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments