Usvojeni izvještaji o radu načelnika i o izvršenju budžeta za 2021.

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Skupština opštine /SO/ Istočno Novo Sarajevo usvojila je danas izvještaje o radu načelnika opštine, kao i izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu sa ostvarenim suficitom od 1.370.000 KM.

„To je fantastičan rezultat i ostvarili smo prihod u svim onim dodatnim stavkama koje smo i planirali. Pored rebalansa budžeta i njegovog povećanja u prošloj godini uspjeli smo to sve da ostvarimo“, istakao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić.

Katić je rekao novinarima da je izvještaj o njegovom radu bio sveobuhvatan i da je navedeno sve šta je urađeno u protekloj godini.

Kada je riječ o izvršenju budžeta za prošlu godinu, Katić je naveo da je izvršen u iznosu od 15.323.979 KM, te da je ostvaren suficit od 1.370.000 KM plus 700.000 KM pokrića deficita iz prethodnih godina.

On je istakao da je ovo godina investicija u opštini i da će više od 30 miliona KM javnih investicija biti investirano u infrastrukturne objekte i sigurno da će se naći gdje će sredstva iz suficita biti utrošena.

Prilikom glasanja o izvještaju o izvršenju budžeta za prošlu godinu opozicija je bila uzdržana.

Šef Kluba odbornika SDS-a u SO Istočno Novo Sarajevo Natko Sudžuka rekao je da su bili uzdržani, ali da nisu bili protiv izvještaja o izvršenju budžeta za prošlu godinu, te su određene stavke pohvalili, a na određene ukazali da nisu dobre i dali prijedlog kako da se poboljšaju.

On je dodao da su izvještaji o radu načelnika i o izvršenju budžeta za prošlu godinu bliske tačke, a neke od zamjerki su što u materijalima nisu dovoljno pojašnjene neke stavke, te da su konkretnije odgovore dobili na sjednici.

Sudžuka je rekao da su imali i određene inicijative kao što je da u Dečanskoj ulici, u kojoj su česte saobraćajne nezgode, eventualno budu postavljene kamere za kontrolu brzine vozila i ležeći policajci, da bi se povećala bezbjednost i pješaka i učesnika u saobraćaju.

Sudžuka je zatražio i da se na neki način iskaže podrška novinarima iz reda srpskog naroda koji su zaposleni na javnom servisu BHRT-a – Pejki Medić i Jeleni Radojević Kapor, koje žive u ovoj opštini.

Na sjednici su usvojeni i izvještaji o poslovanju za prošlu godinu ustanova čiji je osnivač opština, kao i programi o radu za ovu godinu.

Za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad imenovan je Miran Macanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare