Usvojeni investicioni programi

0

FOČA – Programom uređenja gradskog građevinskog zemljišta, koji je usvojen na današnjoj sjednici Skupštine opštine Foča iz budžeta u ovoj godini biće izdvojeno 645.000 KM.
Najviše novca, 335.000 KM, biće usmjereno za nastavak obnove željeznog mosta na Drini kod KPZ-a i za otplatu već ugrađene led rasvjete.

Kao početna sredstva, za gradnju nove zgrade obdaništa u ovoj godini biće izdvojeno 100.000 KM, a isti iznos namijenjen je za nastavak rekonstrukcije trotoara u Ulici kralja Petra.

Za održavanje javne rasvjete planirano je 17.000 KM, a za krpljenje rupa na lokalnim saobraćajnicama 15.000 KM.

Programom uređenja lokalnih puteva, za sanaciju 42 putna pravca predviđeno je 300.000 KM, a programom utroška sredstava od šumskih sortimenata planirano je ulaganje 650.000 KM, između ostalog, za asfaltiranje dva i po kilometra lokalnih puteva, dva kilometra regionalnog puta Foča-Čelebići i 180 metara gradske saobraćajnice u Ulici Vuka Karadžića.

Za nastavak gradnje puta desnom obalom rijeke Tare u ovoj godini biće investirano 100.000 KM, precizirano je programom utroška sredstava od koncesionih naknada, a preostalih 10.000 KM, koje će biti prikupljene po tom osnovu, biće uloženo za iznalaženje nove lokacije za gradsku deponiju.

Usvojen je i program zajedničke komunalne potrošnje kojim su precizirana ulaganja od 355.000 KM za čišćenje i održavanje ulica i drugih javnih površina.

Većinom glasova odbornika usvojena je odluka o platama funkcionera, kojom je definisano da je osnovica za obračun prosječna plata zaposlenih u opštinskoj upravi u prethodnoj godini, a da se koeficijenti za obračun plata utvrđuju u iznosima – za načelnika opštine 3,40, za zamjenika načelnika 2,55 i predsjednika SO 3,10, te da se ti koeficijenti uvećavaju za 30 odsto na osnovu kriterijuma broja stanovnika.

Odluka o novčanim naknadama odbornicima i članovima radnih tijela, nakon duže rasprave, vraćena je na doradu u dijelu koji se odnosi na naknadu potpredsjednika Skupštine opštine.

Prijedlogom odluke bilo je predviđeno da ta naknada iznosi 1.000 KM, a nakon ukazivanja više odbornika da bi takva odluka bila nezakonita, Klub odbornika SNSD-a predložio je njeno dorađivanje i usklađivanje sa zakonom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare