Usvojeni budžet za narednu godinu manji za milion KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo na današnjoj sjednici usvojila je budžet za narednu godinu u iznosu od 8.320.000 KM, koji je manji u odnosu na rebalans budžeta za ovu godinu od 9.325.000 KM.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić istakao je da je za 1.005.000 KM planiran manji budžet za narednu godinu, jer očekuje da će u narednoj godini imati manje neporeskih prihoda od prodaje, rente i uređenja zemljišta.

„U budžetu se jedan dio sredstava odnosi na kapitalna ulaganja, uređenje i izgradnju saobraćajnica u svim područjima opštine“, rekao je Ćosić.

On kaže da je za podsticaj u privredi i poljoprivredi planirano 132.000 KM, kao i sredstva za stipendije, pronatalitenu politiku i oko 100.000 KM za podsticaj zapošljavanja visoko i srednje obrazovanih lica.

Ćosić je demantovao opoziciju koja tvrdi da se sredstva za podsticaj privredi i poljoprivredi dodjeljuju bez ikakve kontrole i daju nekim privrednicima koji ne postoje, ističući da se pokazalo da je dosadašnji podsticaj dao rezultate i da će nastaviti i dalje sa tim.

Odbornik SDS-a Nebojša Popić istakao je da je budžet za narednu godinu nerealan i neostvariv i oni koji su ga planirali nemaju viziju kojim putem ova opština treba da krene.

Popić ističe da su i u ovom budžetu planirana sredstva za podsticaj privrede i poljoprivrede iako su ove godine ona dodijeljena fizičkim licima koja nemaju nikakvu vezu sa privredom i poljoprivredom, a neki privredni subjekti su i ugašeni.

„U ovoj skupštinskoj većini nema nikakve politike osim politike interesa i zbog toga će najviše da ispaštaju građani“, rekao je Popić.

Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo danas je izabrala i pet odbornika u Skupštinu grada – po dva odbornika SNSD-a i DNS-a i jednog iz SDS-a.

Popić je naglasio da i pored toga što SDS iz ove opštine šalje samo jednog odbornika u Skupštinu grada Istočno Sarajevo, tu skupštinsku većinu će činiti koalicija SDS, PDP i NDP.

Odbornik DNS-a Aleksandar Glavaš istakao je da današnji izbor dva odbornika DNS-a u Skupštinu grada svjedoči o rastu i prosperitetu ove partije.

On je izrazio zadovoljstvo što će DNS imati pet odbornika u Skupštini grada Istočno Sarajevo iz šest opština u njegovom sastavu, što ih čini trećom strankom na području sarajevsko-romanijske regije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare