Usvojene odluke o dodjeli priznanja

0

ZVORNIK – Skupština grada Zvornika usvojila je danas odluke o dodjeli priznanja Grada Zvornika za 2017. godinu pojedincima, organizacijama i preduzećima, koja će biti uručena na svečanoj akademiji povodom 21. maja – Dana grada Zvornika.


Prema ovoj odluci, Povelja Grada Zvornika biće dodijeljena posthumno Brani Lukiću, osnivaču i vlasniku preduzeća „Keso promet“, koje zapošljava 140 radnika.

Povelja Grada biće uručena i Radislavu Filipoviću, direktoru poslovne oblasti Proizvodnja i marketing u kompaniji „Alumina“, koji je svojim angažovanjem doprinio da se u ovoj fabrici razvije lepeza novih proizvoda, kao i kreiranju poslovnog imidža „Alumine“ na poslovnoj mapi Evrope i svijeta.

Zlatna medalja „Stanko Nikolić“ biće dodijeljena posthumno Krstimiru Miketiću, koji je bio uspješan privrednik, te Humanitarnoj organizaciji „Nemanjići“ iz Švajcarske, koja pruža pomoć višečlanim porodicama u stanju socijalne potrebe.

Srebrna medalja „Stanko Nikolić“ biće uručena Velislavu Zekoviću, koji je zabilježio zapažene rezultate kao prosvjetni radnik, a bavio se i drugim djelatnostima koje su bliske njegovoj struci.

Bronzana medalja „Stanko Nikolić“ biće uručena Svetozaru Eriću, koji je 75 puta dobrovoljno dao krv, kao i Zdravku Blagojeviću za posebno humano djelo, darovanje organa.

Zahvalnica Grada Zvornika biće dodijeljena kompaniji „Bingo“ za nesebično pruženu pomoć na razvoju socijalno-humanitarnih aktivnosti Crvenog krsta na području grada Zvornika.

Naziv Zvornik prvi put se pominje u spisima Dubrovačkog arhiva 21. maja 1410. godine, pa je taj datum određen za obilježavanje Dana grada.

Na današnjoj sjednici Skupštine grada usvojeni su, između ostalog, izvještaji o poslovanju gradskih preduzeća „Vodovod i komunalije“ i „Zvornik-stan“ za 2016. godinu.

Odbornici su donijeli odluku o usvajanju Akcionog plana jačanja sistema socijalne zaštite i inkluzije u gradu Zvorniku za 2017/2018. godinu sa fokusom na povećanju mogućnosti za zapošljavanje marginalizovanih grupa.

Skupština grada usvojila je i informaciju o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira, te bezbjednosti saobraćaja na području grada Zvornika za prošlu godinu, u kojoj je stanje bezbjednosti ocijenjeno kao zadovoljavajuće.

Broj krivičnih djela u poređenju sa 2015. godinom je smanjen, kao i broj prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, dok je povećan broj saobraćajnih nezgoda.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare