Usvojene izmjene Regulacionog plana Jahorina

1

Skupština opštine Pale danas je jednoglasno usvojila izmjene i dopune Regulacionog plana posebnog područja Jahorina koje se odnose na upotrebnu dozvolu za proširenje staza i trasu vještačkog osnježavanja.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević istakao je da je ovo najbitnija tačka dnevnog reda sjednice, donesena kako bi spremno ušli u zimsku sezonu, a čime će staze koje su proširene dobiti upotrebnu dozvolu kao i trasa vještačkog osnježavanja.

“Bitno je da smo zaštitili staze, postupili kako je od nas tražio Olimpijski centar ‘Jahorina’. Omogućili smo i privatnim preduzetnicima sa područja opštine Pale koji imaju objekte na Jahorini proširenje kapaciteta koje imaju, koliko je to struka dozvolila, kako bismo bolje i efikasnije radili u narednim godinama”, rekao je Vučićević novinarima.

On je dodao da će opština imati korist s obzirom da je porez na nepokretnost njen izvorni prihod, koji će biti povećan u narednoj godini.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je bitno da je na sjednici Skupštine opštine usvojeno nekoliko regulacionih planova i informacija i izvještaja o radu nevladinih organizacija.

Jugović je istakao da je usvojen i regulacioini plan koji se odnosi na područje Korana, gdje će se graditi muzej odbrambeno-otadžbinskog rata 1992-1995.

“Stvorena je mogućnost da se počne sa tehničkim pitanjima, moramo završiti projektnu dokumentaciju čija je izrada u toku, trebalo bi da dobijemo odobrenje za gradnju i regulišemo imovinsko-pravne odnose”, naveo je Jugović.

Prema njegovim riječima, te aktivnosti biće završene u narednih mjesec dana, a kada će početi radovi “zavisi od vremenskih prilika, da li ove godine ili na proljeće”.

Sjednici Skupštini opštine Pale prisustvovao je 21 odbornik, a svih 12 tačaka dnevnog reda jednoglasno je usvojeno.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Sad pokrenite proceduru za regulisanje plaćanja za dozvoljena proširenja. Ugovorom ili Odlukom obavežite svakog investitora koji je dobio saglasnost za proširenje da u roku 60 dana izvrši plaćanje zemljišta, rente i vanjsko uređenje. Na planini imate dosta bespravno izgrađenih objekata koji nisu regulisali svoje obaveze (zemljište, rentu, vanjsko uređenje)…