Usvojena informacija o stanju sporta i sportskih klubova

0

ISTOČNA ILIDŽA – Na sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža danas je usvojena informacija o stanju sporta, fizičke kulture i sportskih klubova za prošlu godinu, koje finansira ova opština.


Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izjavio je novinarima, nakon sjednice, da sportisti iz ove opštine bilježe zavidne rezultate na opštinskim, republičkim, ali i međunarodnim takmičenjima.

„Moramo biti ponosni na naše takmičare, ali i na sve ljude koji učestvuju u radu i finansiranju sportskih kolektiva“, rekao je Božović, dodavši da znatno učešće u finasiranju sporta ima i opština Istočna Ilidža.

On je istakao da sredstva koje ova opština izdvaja za sport nisu dovoljna, ali da će se u narednom periodu potruditi da raspoloživa sredstva budu na efikasniji način iskorištena, a tražiće se način i da budžet za sport bude povećan.

Božović je rekao da je danas usvojena i Odluka o prihvatanju pisma namjere o saradnji između opštine Istočna Ilidža i /stranog investitora/ Majkla Kohlera u vezi sa realizacijom projekta „Poboljšanje uslova za rad i infrastrukture za kolektivni sport na lokaciji sportskog kompleksa u Vojkovićima“.

On je dodao da je razgovarano o inicijativi ovog investitora, koji je spreman da uloži sredstva u razvoj sportske infrastrukture na kompleksu stadiona Fudbalskog kluba „Famos“, sa orijentacijom na Omladinsku školu fudbalskog kluba „Famos“.

Prema njegovim riječima, administracija opštine Istočna Ilidža se bori da institucionalno ojača ovu opštinu, pa su se u vezi s tim naporima na dnevnom redu sjednice našle i dvije odluke koje se tiču dodjeljivanja zemljišta Javnom komunalnom preduzeću „Komil“ i Vatrogasnom domu Istočno Sarajevo.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Nebojša Šešlija rekao da u opštini Istočna Ilidža već duži niz godina, a na čemu odbornici ovog kluba stalno insistiraju, nema usvojene strategija o razvoju sporta, kao ni određenih pravilnika o ozboru sportista i perspektivnih sportista, koji treba da budu nagrađeni.

On kaže da se dovodi u sumnju opravdanost projekta, kojim se nekom stranom investitoru daju pod koncesiju na 25 godina sportski tereni koji predstavljaju simbol mjesne zajednice Vojkovići.

„Opština daje tom stranom investitoru sportski kompleks koji su generacije stvarale i održavale, a da nisu jasno definisane namjere, ko će moći da koristi objekte i terene. Nejasno je i da li će stanovnici Vojkovića moći da koriste te terene za svoju rekreaciju“, istakao je Šešlija.

On je naglasio da je Klub odbornika SNSD-a predložio zaključak, u kojem se traži od načelnika opštine da prije potpisivanja konačnog ugovora, održi javnu raspravu sa stanovnicima Vojkovića, jer bi na taj način i oni mogli da iznesu svoje mišljenje.

Prema njegovim riječima, SNSD podržava odluku da se Vatrogasnom domu dodijeli percela na teritoriji opštine Istočna Ilidža, pošto će to dodatno ojačati institucionalne kapacitete ove opštine.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Godišnji plan utroška sredstava od koncesione naknade za ovu godinu i Programa korišćenja sredstava od naplaćene naknade na osnovu promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare