Usvojen revizorski izvještaj

0

Skupština opštine Pale usvojila je na današnjoj sjednici revizorski izvještaj za 2007. godinu koji je Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske /RS/ usvojila kao „mišljenje sa rezervom“, što je poboljšanje u odnosu na 2005. godinu kada je ocjena revizora bila negativna.

Odbornici su usvojili i plan mjera na otklanjanju utvrđenih nedostataka, te zadužili načelnika da na majskoj sjednici Skupštine opštine Pale predoči informaciju o preduzetim aktivnostima u vezi sa preporukama, kao i da se pripremi i informacija o sudskim sporovima opštine.Rukovodilac Odjeljenja finansijske revizije gradova i opština u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora RS Duško Pejović rekao je da je revizija utvrdila da je uspostavljen sistem interne kontrole, ali i da nije u dovoljnoj mjeri efikasan.

„To se posebno ogleda u nesprovođenju odgovarajućih monitoringa, odnosno stalne kontrole kvaliteta i načina izvršavanja opštinskih odluka“, istakao je on i dodao da nije u dovoljnoj mjeri izvršeno ni evidentiranje imovine.Pejović je naglasio da se osnovne preporuke revizije odnose na segment poboljšanja interne kontrole i računovodstvenog sistema.Prema njegovim riječima, većina opština u RS čini slične nepravilnosti, jer je u 79 revizija jedinica lokalnih samouprava u RS pozitivnu ocjenu dobio samo finansijski izvještaj opštine Bijeljina.

Skupština opštine Pale je danas usvojili i izvještaj o radu načelnika opštine u prošloj godini, kao i izvještaj o izvršenju budžeta u 2008. godini. Na današnjoj sjednici odbornici bi trebali donijeti prijedloge rješenja o imenovanju načelnika odjeljenja finansija, za privredu i društvene djelatnosti, za opštu upravu i za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Pale, kao i prijedlog rješenja za imenovanje direktora JU Kulturni centar Pale.

sarajevo-rs.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare