Usvojen plan otklanjanja nepravilnosti

0

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo usvojili su na današnjoj sjednici Akcioni plan za otklanjanje nepravilnosti i nedostataka prema izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za 2016. godinu.

Predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić izjavio je da je riječ o proceduralnim greškama koje je lako otkloniti, te da je određeni dio već ispravljen.

„Primjedbe se, uglavnom, odnose na određene procedure koje bi trebalo da se ispoštuju, kao što je angažovanje volontera, jer je u međuvremenu izmijenjen Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj upravi. Bilo je i primjedaba na rad potrošačkih jedinica u gradu, kao što je Razvojna agencija i Turistička organizacija“, naveo je Lučić.

Odbornici DNS-a i SNSD-a bili su uzdržani prilikom glasanja o ovoj tački, postavljajući pitanje ko je odgovoran za određene propuste na koje je ukazala revizija.

Za odbornike DNS-a sporan je i rad Gradske razvojne agencije, kao i Turističke organizacije, ali nadaju se da će kroz mjere navedene u Akcionom planu to stanje biti promijenjeno.

Na dnevnom redu sjednice bio je i izvještaj o funkcionisanju javnog prevoza na području grada.

Odbornik DNS-a Aleksandar Glavaš rekao je da odbornici ove stranke nisu zadovoljni gradskim prevozom, koji je usmjeren na učenike i srednjoškolce, ističući da bi trebalo da se uzmu u obzir i potrebe ostalog stanovništva.

Prema njegovim riječima, i prevoz do Jahorine trebalo bi da bude redovniji iz svih lokalnih zajednica do skijališta, bar u zimskom periodu.

U ime Kluba odbornika SNSD-a Damjan Škipina predložio je da se u narednom periodu povećaju sredstva za subvencije javnog prevoza u ruralnom području.

„Određene linije koje postoje, možda, nisu rentabilne zbog broja putnika, dok za neke druge postoji potreba da se uvedu i o tome se mora razmišljati ubuduće“, istakao je Škipina i dodao da mora postojati bolja saradnja Grada i lokalnih zajednica u vezi sa ovim, ali i drugim pitanjima.

Odbornici su bez rasprave prihvatili Informaciju o preventivnom djelovanju protiv zloupotrebe droge i opojnih sredstava na području grada Istočno Sarajevo.

U informaciji koja se našla pred odbornicima navodi se da je na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo u 2017. godini 25 lica počinilo 17 krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, dok je 59 lica izvršilo 57 prekršaja.

Nadležnom tužilaštvu dostavljeno je 14 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 19 lica, dok je nadležnom sudu dostavljeno 38 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv 41 lica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments