Usvojen plan aktivnosti za zaštitu i spašavanje od snijega

0

ZVORNIK – Opštinski štab za vanredne situacije Zvornik usvojio je danas plan aktivnosti na sprovođenju posebnih mjera zaštite i spašavanja od snježnih padavina i snijega na području opštine u 2015/16. godini.
Donošenje i primjena plana unapređuje i obezbijeđuje svestranije angažovanje svih relevantnih subjekata i ostvarivanje višeg nivoa pripravnosti na zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od snježnih padavina i snijega.

Za koordinaciju, usklađivanje, praćenje i usmjeravanje svih aktivnosti vezanih za sprovođenje plana na lokalnom nivou nadležna je Služba civilne zaštite Zvornik, a planom su određeni i drugi nosioci utvrđenih aktivnosti.

Načelnik Opštinskog štaba Rajko Jurošević konstatovao je da prethodnih godina na području zvorničke opštine nije bilo većih problema što se tiče snijega i snježnih padavina, kao i da su nadležne službe uspješno provodile sve predviđene aktivnosti.

Na sjednici Opštinskog štaba razgovarano je i o mogućnostima postupanja u slučaju migrantske krizi, koja se, prema trenutnoj situaciji, ne očekuje, saopšteno je iz lokalne samouprave.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare