Usvojen Nacrt strategije razvoja opštine za period od 2022. do 2028.

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su danas Nacrt strategije razvoja te lokalne zajednice za period od 2022. do 2028. godine, o kojoj će javna rasprava trajati 30 dana.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je da je to važan dokument koji usmjerava pravce razvoja opštine u narednih sedam godina, te izrazio nadu da će stanovnici prepoznati ono šta je u interesu razvoja i dati primjedbe na nacrt startegije.

Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo usvojila je i Program podsticaja za razvoj privrede i poljoprivrede u iznosu od 150.000 KM.

Katić kaže da je za poljoprivredu predviđeno 90.000 KM, a za privredu 60.000 KM.

„Za poljoprivredu će se odnositi na pomoć pri nabavci sadnog materijala, nabavku plastenika i povećanja plasteničke proizvodnje, što planiramo da realizujemo zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, te nabavka zasada voća, kao i podrška pri bavljenju poljoprivrednom proizvodnjom“, rekao je Katić novinarima.

Odbornici su donijeli i odluku o cijenama rente i uređenja za ovu godinu, kao i odluku o utvrđivanju najniže početne prodajne tržišne cijene građevinskog zemljišta po zonama, koja je povećana u odnosu na prethodne godine.

Usvojena je i odluku o raspisivanju izbora za članove savjeta mjesnih zajednica, kao i odluku o usvajanju godišeg plana sistematske preventivne dezinsekcije i deratizacije na području Istočnog Novog Sarajeva za ovu godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare