Usvojen nacrt odluke o kreditnom zaduženju

0

Skupština opštine Pale usvojila je Nacrt odluke o prihvatanju kreditnog zaduženja opštine od 2,68 miliona KM kod Evropske investicione banke (EIB).
Načelnik opštine Pale Slobodan Savić rekao je novinarima da se radi o povoljnom kreditu za rješavanje vodovodnih i kanalizacioniih pitanja na područiju opštine, te da su mnoge instalacije dotrajale i da ih treba zamijeniti, kako na Palama, tako i na Jahorini.

“Napravili smo jedan elaborat, u kome tačno znamo šta ćemo uraditi i smatramo da će ova sredstva biti u prvoj fazi dovoljna. Naša je sreća što u ovom kreditu imamo posebne pogodnosti, grejs period je do osam godina, a isto tako što na ta naša sredstva dobijamo grantovska sredstva skoro u 90-odstotnom iznosu od našeg zaduženja“, istakao je Savić.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Pale Mlađen Čeremidžić izrazio je nadu da će odmah, nakon formiranja Savjeta ministara BiH, biti ratifikovan ovaj sporazum o kreditnom zaduženju između Vlade Republike Srpske i EIB, pa će opština moći da povuče sredstva negdje oko Nove godine.

“Prvi dio naših projekata odnosi se na smanjenje gubitaka vode na Palama, to je iznos od nekih 820.000 evra i postavljanje mnogo bolje kontrole utrošaka vode. Radićemo i projekat da riješimo problem vodosnabdijevanja i povećamo kapacitet vode na Jahorini“, naglasio je Čeremidžić.

On je dodao da će se ovim projektom riješiti pitanje vode i kanalizacije u vezi sa dijelom oko sportske dvorane, te da je u toj fazi planiran i glavni kolektor na Palama, kao i da će biti riješen problem kanalizacije na Dvorištima.

“Opština Pale će tek posle otplate kredita za sportsku dvoranu i ostale ifrastrukturne projekte, početi sa otplatom ovog kreditnog zaduženja“, istakao je Čeremidžić.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=F5V5yZN5hdU&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare