Usvojen nacrt budžeta za sljedeću godinu od 12.616.000 KM

9

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su danas nacrt budžeta za 2021. godinu od 12.616.000 KM, što je za 2.374.000 manje u odnosu na ovogodišnji.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je usvojen nacrt budžeta, koji sada može ići na raspravu i da će, vjerovatno, biti korekcija u narednom periodu, ali da može izraziti zadovoljstvo jedinstvom odbornika koji su podržali ovaj nacrt.

Jugović je naveo da je budžet umanjen iz dva razloga – zbog već izdvojenih sredstava za kapitalne investicije poput izmještanja Toplane, izgradnje gradskog parka i proširenja vrtića „Bubamara“, te očekivanja da će priliv od prihoda biti manji zbog posljedica pandemije virusa korona.

„Moramo biti oprezni zbog priliva po osnovu prodaje zemljišta i rente jer ne znamo kako će se pandemija sljedeće godine odraziti na to. Nećemo zaustaviti investiranje u infrastrukturu i gledaćemo da završimo kapitalne projekte koje smo počeli“, istakao je Jugović.

Prema njegovim riječima, očekuje se da će tokom iduće godine početi gradnja zgrade Policijske uprave i objekta Fakulteta za fizičku kulturu i sport, što će biti dodatan uspjeh i podrška budžetu.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da je sjednica protekla u najboljem redu, usvojeno je 20 tačaka dnevnog reda, te da je najvažnija tačka bila nacrt budžeta za 2021. godinu.

„Taj materijal moći će se izmijeniti i dopuniti na inicijativu odbornika i građana. Radujemo se daljem razvoju Pala, kao što je to i bilo u proteklim godinama“, istakao je Lasica.

Šef Kluba odbornika PDP-a Igor Tošić rekao je da ovaj klub nije podržao nacrt budžeta za 2021. godinu jer ih niko nije konsultovao u vezi sa njegovim kreiranjem.

„Mi smo ovdje ipak glas jednog dijela građana i mislim da je najmanje korektno bilo da su nas pozvali na jedan sastanak i dozvolili da učestvujemo u radu, koji se tiče svih građana opštine Pale“, naveo je Tošić.

Tošić smatra da je današnje zasjedanje paljanske Skupštine, kako je rekao, dokaz da veliki broj odbornika ne učestvuje u radu i konstruktivnim raspravama lokalnog parlamenta.

Odbornici Skupštine opštine Pale danas su usvojili i prijedlog odluke o određivanju visine naknade za vodu za Olimpijski centar „Jahorina“ i „Majneks“, kojim se ovim ski-centrima određuje cijena isporuke vode u iznosu od 0,25 KM po metru kubnom za potrebe vještačkog osnježivanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
9 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Nažalost, mi građani, a pogotovu odbornici, uopšte ne reagujemo na činjenicu da je dio budžeta za 2021. god. (oko1,5 mil. KM) već unaprijed potrošen u 2020. i to za projekte planirane u prethodne četiri godine, što je jasno iznio i sam Gradonačelnik!
Postavljanje toplovodnih instalacija, izgradnja parka, vrtića Bubamara, i još mnogo toga… bili su predviđeni u prethodne četiri godine, a ne mjesec dana pred izbire.

Pitanje:
U koje druge namjene su potrošena četvorogodišnja budžetska sredstva koja su bila predviđena/obezbijeđena za navedene projekte???

Ko je, prema tome, odgovoran za činjenicu da se u prethodne četiri godine nije realizovao niti jedan od ovih projekata, da su očigledno sredstva za njihovu realizaciju potrošena, te da se sada za njihov početak radova, troše sredstva iz naredne 2021. godine???

Šta će se tek desiti, ako se ova praksa unaprijed trošenja budžetskih sredstava, nastavi u naredne četiri godine….

Svi na ovo ć u t i m o!!!

Eto, ne cutis

E da vam ja pojasnim od 12.616.000 KM mislim da je domaćinu dosta 616.000 KM ipak je on domaćin, priki ipak treba jedno 1.000.000 KM on ima privatnu firmu i još je v.d. direktora valja to sve voditi. 2.000.000 treba ostalim partijskim kadrovima. Ovaj mandat neće ništa ići na kupovinu papaka jer imaju većinu. Ostalo će valjda biti dovoljno da se sastavi sa 2022 da se pokrpi par rupa na putevima i tako.

Samo tako nastavite, dobili ste podršku za tu politiku 😀 nema razvoja naše opštine bez muzeja (užurbano se radi), bez parka (isto se radi užurbano). Nego, ništa niko ne govori što je i ove godine, cijena vode za domaćinstva 0,80 KM na Palama, a za Jahorinu i Ravnu 0,25, a za Sarajevo 0,38 pf.

To je velika sramota!

Вода за домаћинства мора бити скупља него за ОЦ Јахорина и Скијалиште Равна Планина, јер ми можемо пити и флаширану (понекад и минералну) воду, а како би они производили снијег од Књаза Милоша или Витинке!
Ко жели да уштеди, нека оде на Јахорину, довезе вјештачког снијега колико може, отопи га и купа се по цијени од 0,25 КМ по метру кубном.

Hvala našem Načelniku što nam je i ove godine b l a g o v r e m e n o ukrasio Pale novogodišnjim nakitom, isto kao što su to uradili i svi drugi gradovi u regiji i svijetu! Što je najvažnije, nije ništa dodatno plaćeno iz budžeta.

Ove godine jedino koronice da okitimo po banderama 😉

Hahaha! Blagovremeno, kako da ne? Beograd i drugi gradovi su to uradili već u prvoj polovini novembra!