Usvojen nacrt budžeta za 2019. od 5.065.000 KM

0

VLASENICA – Odbornici Skupštine opštine Vlasenica usvojili su danas nacrt opštinskog budžeta za 2019. godinu u iznosu od 5.065.000 KM, koji je za oko pet odsto veći od ovogodišnjeg.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Marko Todorović izjavio je da je uvjeren da će planiranim budžetom ta lokalna zajednica biti u stanju da podmiri sve planirane troškove, te da izdvoji dio sredstava i za razvojne projekte.

“Dokument će biti upućen u javnu raspravu, koja će trajati 30 dana. Svi će moći da podnesu prijedloge, te ulože primjedbe i amandmane na Nacrt budžeta”, rekao je Todorović novinarima.

Na današnjoj sjednici usvojen je i šestomjesečni izvještaj o izvršenju opštinskog budžeta, te nacrt rebalansa opštinskog budžeta za 2018. godinu.

Rebalans budžeta planiran je u iznosu od 5.365.000 KM i urađen je na osnovu šestomjesečnog izvještaja i procjene izvršenja budžeta za devet mjeseci, kao i projekcije budžetskih prihoda i rashoda do kraja godine, rekao je Todorović.

On je dodao da su razlozi za izradu rebalansa opštinskog budžeta za 2018. godinu rast, odnosno smanjenje pojedinih budžetskih prihoda i primitaka, te realizacija grant sredstava i transfera koji nisu bili planirani.

“Zahvalni smo Vladi Republike Srpske, od koje smo dobili 700.000 KM za izgradnju policijske stanice i 550.000 KM za infrastrukturu. Vlasenica je nerazvijena opština i bez te pomoći ne bi uspjeli da uradimo ono što smo uradili, a to je rekonstrukcija petnaestak gradskih ulica i nekoliko seoskih puteva”, rekao je Todorović.

U odnosu na usvojeni budžet rebalans budžeta veći je za 528.000 KM, ili, u procentu, 11 odsto.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments