Usvojen nacrt budžeta za 2019. godinu u iznosu od 25.990.000 KM

0

ZVORNIK – Skupština grada Zvornik usvojila je danas rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 27.350.000 KM, koji je za 900.000 KM veći od planiranog budžeta, kao i Nacrt budžeta za 2019. godinu u iznosu od 25.990.000 KM.
Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović istakao je da je budžet za 2019. godinu razvojni, jer će veliki broj projekata biti relizovan i tokom sljedeće godine.
Ističući da je Nacrt budžeta za iduću godinu nešto manji od ovogodišnjeg, on je napomenuo da će u narednu godinu biti preneseni nerealizovani projekti s obzirom na to da su određeni projekti, odnosno kreditna sredstva, realizovana tokom ove godine.

Na današnjoj sjednici usvojen je i rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 27.350.000 KM koji je za 900.000 KM veći od planiranog budžeta za ovu godinu.

Ivanović kaže da su razlog povećanja rebalansiranog budžeta za ovu godinu prvenstveno transferi Vlade Republike Srpske za određene infrastrukturne projekte koji su rađeni ove godine, kao i usaglašavanje strukture prihoda i rashoda.

Gradska skupština usvojila je odluku o subvenciji troškova u postupku legalizacije bespravno izgrađenih individualnih stambenih i stambeno-poslovnih objekata.
Pravo na subvenciju, prema ovoj odluci, imaju korisnici socijalne pomoći, porodice poginulih boraca, ratni vojni invalidi svih kategorija, borci svih kategorija, žene žrtve rata, civilna lica sa invaliditetom koja su zavisna od pomoći i njege drugog lica, raseljena lica i povratnici.

Skupština grada Zvornik usvojila je i informaciju o osnivanju i radu preduzetničkih radnji na području grada u ovoj godini u kojoj je navedeno da je ovo peta godina kako je broj novoosnovanih radnji veći od broja zatvorenih.

Za 10 mjeseci ove godine otvoreno je više radnji za 24 odsto u odnosu na broj zatvorenih, odnosno osnovano je 110 radnji, dok su sa radom prestale 84. Na području grada Zvornika posluje 818 preduzetničkih radnji.

Usvojena je i informacija o stipendiranju studenata iz budžeta grada Zvornika u školskoj 2017/2018. godini prema kojoj je u ovom periodu stipendiran 341 student, za šta je izdvojeno 211.500 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments