Usvojen izvještaj o radu načelnika za prošlu godinu

0

Odbornici Skupštine opštine /SO/ Pale usvojili su danas izvještaj o radu načelnika i opštinske uprave u prošloj godini, a date su i saglasnosti o poskupljenju cijena komunalnih usluga preduzeća „Komunalno“ od 15 odsto.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je današnje usvajanje izvještaja o radu načelnika posljedica kontinuiranog rada, te da su prošlu godinu obilježila ulaganja u infrastrukturu.

„Bila su ulaganja i u sportske klubove, kupovina zemljišta za određene infrastrukturne projekte, ulaganja za pronatalitetnu politiku, pomoć predškolskim ustanovama, Domu zdravlja, Centru za socijalni rad, nevladinim organizacijama. Usvajanje izvještaja je pohvala meni, ali i svemu onome što radim zajedno sa svojim kabinetom, sa odbornicima Skupštine koji su neke odluke usvajali jednoglasno za dobrobit građana Pala“, istakao je Jugović.

On je naveo da rukovodstvo opštine Pale namjerava da zadrži investicioni ciklus, bez obzira na teškoće od energetske i ekonomske krize koje postoje u Republici Srpskoj i u svijetu.

Kada je u pitanju poskupljenje komunalnih usluga, Jugović je rekao da je to sasvim korektna odluka, a dodatno će pomoći paljanskom preduzeću „Komunalno“ da lakše funkcioniše iako će im i dalje biti neophodna pomoć opštine kao osnivača.

Prema njegovim riječima, usvojene su i inicijative Olimpijskog centra „Jahorina“ kada je riječ o prihvatanju inicijative za izmjenu regulacionog plana za izgradnju Gondole Pale-Jahorina i parking prostora.

„Opština je stala uz Olimpijski centar `Jahorina` i donijela odluku da podrži inicijativu, kako bi se stvorili još bolji uslovi za razvoj Jahorine. Sve to će se raditi u saradnji sa Vladom Republike Srpske“, poručio je Jugović.

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Komunalno“ Pale Bogdan Klačar rekao je da je na sjednici Skupštine opštine danas usvojena njihova inicijativa da se izvrši korekcija cijena komunalnih usluga u iznosu od 15 odsto.

„Bili smo primorani da uradimo tu korekciju i usaglasimo aktuelnu cijenu zbog samih dešavanja na tržištu, od povećanje minimalne cijene plate, izdvajanja za repromaterijal, energenata. Što se tiče individualnih potrošača i domaćinstava smatramo da ovo nije značajno povećanje, jer na trenutnu cijenu od 15 odsto povećanje znači u prosjeku do dvije KM po računu za jedno prosječno domaćinstvo“, naveo je Klačar.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajčić rekao je da su na sjednici krajem decembra sa dnevnog reda povučene tačke o usklađivanju komunalnih usluga sa zaključkom da im se dostave detaljnije analize poslovanja preduzeća koja su zadesila ta poskupljenja.

„Ta preduzeća su nam za današnju sjednicu dostavila detaljnije analize, međutim ispred Kluba odbornika SNSD-a Pale smatramo da je potrebno uraditi još analiza površine objekata ispred kojih se naplaćuje komunalna usluga, pa su u fokusu pravna lica, a kasnije fizička i sva druga lica“, rekao je Stajčić.

On dodaje da je po zaključku predviđeno da preduzeća imaju rok od tri mjeseca da urade jednu takvu reviziju i dostave na usvajanje Skupštine opštine.

Odbornici Skupštine opštine Pale danas su usvojili i Odluku o osnivanju javne ustanove Park prirode „Trebević“, te analizirali informacije u oblasti sporta i o sprovođenju Zakona o ravnopravnosti polova sa osvrtom na nasilje u porodici za prošlu godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare