Usvojen izvještaj o izvršenju budžeta za prvo polugodište

0
Usvojen izvještaj o izvršenju budžeta za prvo polugodište

ZVORNIK – Skupština grada Zvornika usvojila je danas izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine, prema kojem su prihodi ostvareni u iznosu 9.178.873 KM ili 41,29 odsto od plana.

Za prvih šest mjeseci ove godine rashodi su realizovani u iznosu 9.764.445 KM, odnosno sa 43,93 odsto u odnosu na plan.

Načelnik Odjeljenja za finansije Srđan Despić rekao je da je za prvih šest mjeseci ostvarenje prihoda bilo ispod plana, ali da su za devet mjeseci planirana sredstva ostvarena 100 odsto.

Gradska skupština usvojila je i Nacrt rebalansa budžeta grada za 2017. godinu u iznosu 21.842.000 KM.

Despić kaže da se Nacrt rebalansa ne razlikuje se puno od planiranog budžeta, odnosno budžet je manji za 387.380 KM od planiranog.

On je izrazio očekivanje da će do kraja godine ostvareni prihodi u potpunosti biti u skladu sa planom.

Skupština grada usvojila je i informaciju o osnivanju preduzetničkih radnji na području grada za deset mjeseci ove godine u kojoj se navodi da je osnovano 111 preduzetničkih radnji, dok su zatvorene 82.

Ovo je četvrta godina zaredom da je broj novoosnovanih radnji veći od broja zatvorenih. Na području grada Zvornika trenutno posluje 807 preduzetničkih radnji u kojima je zaposleno više od 1.400 radnika.

Usvojena je i odluka o pokretanju procesa izrade strategije integrisanog razvoja grada Zvornika za period 2018-2027. godina.

Pri izradi ovog strateškog dokumenta tehničku i finansijsku podršku Gradskoj upravi pružiće UNDP.

Skupština grada usvojila je informaciju o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja na području grada Zvornika za prvih šest mjeseci ove godine u kojoj je navedeno da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće.

Odbornik Skupštine grada Anel Karić rekao je na sjednici da više neće nastupati kao odbornik Stranke demokratske akcije, već kao odbornik Nezavisnog bloka BiH.

Odbornik Socijalističke partije Vladimir Mijatović podnio je ostavku na ovu funkciju, a mandat je dodijeljen sljedećem kandidatu na listi ove partije Branku Pejiću.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare