Usvojen budžet za narednu godinu od oko osam miliona KM

0
Usvojen budžet za narednu godinu od oko osam miliona KM

VIŠEGRAD – Skupština opštine Višegrad usvojila je danas budžet za 2018. godinu od 8.194.750 KM.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je budžet za narednu godinu razvojni, te da se pažnja usmjerila na kapitalne investicije, a tokom planiranja mislilo se na sve starosne dobi u gradu, od najmlađih do najstarijih, te na podsticaj poljoprivredi.

„Višegrad će od proljeća postati veliko gradilište, uz pomoć Vlade Republike Srpske. Planiramo da rekonstruišemo glavnu ulicu, uradimo vodovod u Prelovu, dječije igralište, svadbeni salon“, naveo je Đurević.

On je istakao dobru saradnju opštine i Hidroelektrane „Višegrad“.

„Hidroelektrana ima dobru namjeru da pomogne opštini kroz različite projekte, a zajedno ćemo raditi na poboljšalju standarda svih građana i poboljšanju izgleda našeg grada“, rekao je Đurević.

On je podsjetio da je budžetom za natalitetnu politiku predviđeno 110.000 KM u idućoj godini, a da se velika sredstva izdvajaju i za stipendije.

Đurević je kao najveći uspjeh u ovoj godini istakao to što je održana stabilnost budžeta, što se opštinska uprava preselila u Andrićgrad, te što je završena dionica puta prema Višegradskoj banji i urađena vodovodna mreža.

On je dodao da je Višegrad predstavljen u regionu u najboljem mogućem svjetlu, da su u Višegrad počeli da dolaze ljudi, a ne da odlaze i da su otvorene četiri firme koje zapošljavaju ljude u našoj opštini.

Načelnik Odjeljenja za finansije NJegoš Tanasković rekao je da će budžet uspjeti da zadrži dostignuti nivo prava i usluga i da ima razvojnu dimenziju, gdje će se nastaviti sa poboljšanjem infrastrukture.

„Osim izdvajanja za sport, mi veliki značaj dajemo mladim ljudima kroz izdvajanja za škole, stipendije. Najveće opterećenje budžeta su materijalni troškovi i zadovoljenje potreba socijalnih kategorija koji imaju kontinuitet i blagi trend rasta“, istakao je Tanasković.

On je dodao da se boračkim i socijalnim kategorijama mora posvetiti pažnja, te da im se omogući da radom obezbijede svoju egzistenciju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments