Usvojen budžet za iduću godinu od 8.704.000 KM

0

BRATUNAC – Skupština opštine Bratunac usvojila je danas budžet za iduću godinu od 8.704.000 KM, koji je za 16 odsto veći od ovogodišnjeg. Planirani budžetski prihodi veći su za dva odsto i iznose 6.521.000 KM.

U okviru izvornih prihoda najveći su poreski i iznose 5.151.800 KM, od čega od indirektnih poreza 4.330.000 KM, što je za tri odsto više nego što je planirano za ovu godinu.

Opštinski budžet povećan je u odnosu na ovogodišnji zbog 1,4 miliona KM kreditnog zaduženja opštine koja će finansijski učestvovati u realizaciji nekoliko kapitalnih projekata planiranih za ovu godinu, kao što su navodnjavanje poljoprivrednih plantaža, uređenje industrijske zone kod novog mosta između Bratunca i LJubovije i još nekima.

Na današnjoj sjednici odbornici su donijeli odluku o visini odborničkih paušala u maksimalnom zakonskom iznosu od 50 odsto od prosječne neto plate zaposlenih u opštinskoj administraciji iako su predstavnici opozicije tražili da te naknade budu smanjene ili ukinute odbornicima koji su zaposleni.

Za učešće u radu opštinskih radnih tijela članovi će dobijati dnevnice od 30 KM.

Danas je za ljekara mrtvozornika u narednom periodu na podučju Bratunca izabrana ljekar Vesna Ivanović, a njen zamjenik biće ljekar Mileva Mitrović.

Donesena je odluka i o izboru odbornika za zaključivanje brakova u ovoj opštini, kao i još nekoliko odluka tehničke prirode.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare