Usvojen akcioni plan razvoja vrijedan oko 90 miliona KM

0

ZVORNIK – Skupština grada Zvornika usvojila je Akcioni plan za sprovođenje strategije integrisanog razvoja do 2025, vrijedan oko 90 miliona KM.

Strateški ciljevi plana su unapređenje stanja privrede za kreiranje i održivost novih radnih mjesta, unapređenje kvaliteta društvenog života i odgovorno upravljanje životnom sredinom

Skupština grada Zvornika usvojila je danas i plan rada gradonačelnika i Gradske uprave za tekuću godinu, a gradonačelnik Bojan Ivanović istakao je da će se nastojati poboljšati kvalitet usluga, te da će veliki infrastrukturni projekti biti rađeni kako je i planirano.

„Dogradnja i rekonstrukcija Bolnice trebalo bi da bude završena do septembra, a očekuje se i realizacija projekata u oblasti vodosnabdijevanja – vodovod `Lokanj-Pilica` sa 740 domaćinstava i vodovod `Zapad` sa 1.100 domaćinstava“, rekao je Ivanović.

Time će, dodao je, biti stvoreni uslovi da gotovo 90 odsto domaćinstava ima mogućnost da se priključi na gradsku vodovodnu mrežu.

Ivanović je naveo da će početi gradnja parking-garaže i proširenje parking-prostora, biti nastavljena rekonstrukcija ulica, te ulaganja u infrastrukturu u seoskim mjesnim zajednicama.

„Svakodnevno ćemo raditi na poboljšanju privrednog ambijenta u gradu Zvorniku kako bi privukli investitore u proizvodne pogone i time omogućili nova zapošljavanja“, rekao je gradonačelnik Zvornika.

Odbornici su usvojili i Akcioni plan za sprovođenje strategije integrisanog razvoja grada do 2025. godina, kojim je definisano unapređenje stanja privrede za kreiranje i održivost novih radnih mjesta, kao i unapređenje kvaliteta društvenog života i odgovorno upravljanje životnom sredinom.

Gradska skupština je donijela odluku kojom se utvrđuje prosječna konačna građevinska cijena jednog metra kvadratnog korisne površine stambenog i poslovnog prostora u iznosu od 887,22 KM.

Skupština grada je na funkciju zamjenika gradonačelnika imenovala Miloša Tomića, a za vršioca dužnosti načelnika ove službe Sandra Erkić.

Razriješen je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Darko Stefanović, koji će sada obavljati funkciju gradskog menadžera. Za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja imenovana je LJiljana Toholj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare