Ustikoljani nastavljaju da pomažu socijalno ugroženima

0

USTIKOLINA – Stanovnici Ustikoline okupljeni u Crkveni odbor pri Crkvi Svete Trojice obradovali su više socijalno ugroženih porodica.

Nakon dobrotvorne večere, na kojoj je za nastavak toplifikacije Crkve i Crkvenog doma u Ustikolini, ali i za socijalno ugrožene porodice iz Ustikoline i Foče, prikupljeno 4.000 KM, članovi Crkvenog odbora obišli su petnaestak kako srpskih, tako i bošnjačkih porodica kojima su uručili pakete sa hranom, higijenskim potrepštinama, garderobom i novčanom pomoći.

Ustikoljani su u dogovoru sa svojim sveštenikom odlučili da se uključe i u humanitarnu akciju za Snežanu Puhalo iz Kalinovika, kojoj je za hitnu transplataciju jetre potrebno 85.000 evra, pa će u tu svrhu izdvojiti dio prikupljenog novca, rečeno je Srni u Crkvenom odboru.

Radovi na uvođenju grijanja u Crkvu Svete Trojice i Crkveni dom su pri kraju, a želja žitelja Ustikoline je da Crkveni dom, osim za vjerske obrede, služi i za duhovna predavanja, ali i za mjesto gdje će beskućnik moći da prenoći i onaj ko je gladan da se nahrani.

Dobrotvorna akcija Crkvene opštine jabučke iz Ustikoline i dalje traje, a sredstva se mogu uplatiti na žiro račun kod Adiko banke na broj 552-024-000-188-7283 sa naznakom „Prilog za crkvu u Ustikolini“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare