Uspostavljena saradnja Nikšića i Sokoca

0

Sokolac / Nikšić – Zahvaljujući težnji lokalnih vlasti Opštine Sokolac usmjerenih ka iniciranju saradnje koja će u perspektivi rezultirati pokretanjem privrednog razvoja, dana 12.08.2013. godine upriličen je sastanak sa predstavnicima Opštine Nikšić.

Sastanku organizovanom u Nikšiću prisustvovao je načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, savjetnica za lokalni razvoj dr Marijana Kapović i Mladena Erić iz Odjeljenja za lokalni razvoj, dok su domaćini bili predsjednik Nikšića Veselin Grbović, menadžer opštine Nikšić Živko Kecojević, Tim za izradu projekata Opštine Nikšić i predstavnici Turističke organizacije Nikšića.

Pored razmatranja mogućnosti zajedničke saradnje u budućnosti, izvršena je preliminarna koordinacija aktivnosti u vezi izrade projektne aplikacije iz oblasti turizma koja će biti usmjerena ka sredstvima IPA prekogranične saradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Obzirom da obje opštine raposlažu sa značajnim prirodnim potencijalima i resursima, projektna aplikacija će biti usmjerena ka kreiranju inicijalne turističke ponude Sokoca i Nikšića, kroz podsticanje razvoja seoskog, planinskog i drugih vidova turizma za koje postoje potencijali.

Opština Nikšić posjeduje značajno iskustvo u izradi i implementaciji projekata finansiranih od strane Evropske Komisije, ali i drugih značajnih donatora što će nam biti od velikog značaja i pomoći u pripremi prethodno pomenute projektne aplikacije, ali sigurno i u realizaciji budućih aktivnosti usmjerenih ka privrednom razvoju Nikšića i Sokoca – izjavio je predsjednik Nikšića Veselin Grbović.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, sastao se i razgovarao sa delegacijom DPS-a koju je predvodio visoki funkcioner te partije, poslanik i predsjednik Odbora za bezbjednost u Narodnoj skupštini Crne Gore, gos. Radivoje Nikčević.

Naši domaćini iskazali su zainteresovanost za rekonstrukciju dijela puta Foča – Nikšić, preko Šćepan polja do graničnog prelaza Hum, kao i saradnju u oblasti privrede, kulture i sporta.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare