Uspon firme Stanišić

0

Firma „Stanišić“ sa Pala udružila je kapital sa firmom “Dineko“ iz Trebinja, te su zajedničkim sredstvima otvorili preduzeće “SP STONE“, koje je orijentisano na preradu prirodnog granita i mermera, čiji je osnovni cilj da primjenom savremenih tehnologija u preradi kamena udovolji svim zahtjevima kupaca zadovoljavajući sve svjetske standarde. „Vrijednost ove investicije procjenjuje se na oko milion maraka“, rekao je Srni vlasnik firme „Stanišić“ Aco Stanišić i dodao da u sklopu preduzeća „SP STONE“ posluje i radna jedinica u Trebinju koja se bavi trgovinom građevinskog materijala i ubraja se u jedno od najvećih skladišta građevinskog materijala u istočnoj Hercegovini.

Preduzeće “Stanišić“ sa Pala, koja se bavi proizvodnjom i prodajom poda, lamperije, elemenata za stolariju, i građevinske stolarije, već 15 godina uspješno posluje i radi širom Republike Srpske i BiH.

Stanišić je istakao da je firmu osnovao 1996. godine, kao preduzeće za proizvodnju, usluge, unutrašnju i spoljnu trgovinu, a osnovna djelatnost preduzeća na početku rada bila je trgovina građevinskim materijalom, te pružanje usluga u drumskom prevozu i niskogradnji.

On je naveo da je od 1999. do 2001. godine preduzeće učestvovalo u većim projektima u obnovi i izgradnji objekata namijenjenih za povratak izbjeglih i raseljenih lica u Srpskoj, a početkom 2001.godine počeli su se baviti proizvodnjom i prodajom rezane građe.

„Znatno smo proširili svoje proizvodne kapacitete, tako da se sada bavimo proizvodnjom i prodajom poda, lamperije, elemenata za stolariju, i građevinske stolarije zavidnog kvaliteta“, rekao je Stanišić i dodao da u sklopu preduzeća posluju maloprodaja i veleprodaja građevinskog materijala.

On je naglasio da 2006. godine preduzeće “Stanišić“ proširenje svojih aktivnosti usmjerava na građevinsku djelatnost i počinje intenzivnije da se bavi izvođenjem građevinskih radova, tako da su u avgustu 2007.godine pustili u funkciju “Autobusku stanicu“ n Palama, za koju su bili izvođač radova, investitor, a ujedno i vlasnik, a danas se mogu pohvaliti činjenicom da ona spada u red autobuskih stanica prve kategorije i jedna je od najmodernijih u Srpskoj i BiH.

„Od 2006. godine do danas građevinska djelatnost preduzeća, kako visokogradnja tako i niskogradnja, bilježi izuzetnu ekspanziju, gdje dinamika, ekonomičnost i zavidan kvalitet izvedenih radova, postaju prepoznatljiva karakteristika ove djelatnosti kao i preduzeća u cjelini, o čemu svjedoče i brojni uspješno okončeni projekti iz ove oblasti na području opštine Pale a i šire, tako da izgradnja stambeno-poslovnih objekata namijenjenih prodaji na tržištu s razlogom zauzima značajno mjesto u sadašnjoj ali i budućoj orijentaciji razvoja preduzeća“, rekao je on.

Stanišić je podsjetio da su tokom 2009. i 2010. godine bili izvođači na izgradnji brojnih puteva, ulica, sportskih igrališta, parkinga i saobraćajnica, te izvođači na rekonstrukciji i izgradnji građevinskih objekata na području opština Pale, Istočni Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo, Trnovo, Kalinovik, Han-Pijesak, Sokolac, kao i na izvođenju građevinskih radova na rekonstrukciji zgrade Parlamentarne skupštine BiH čija je vrijednost projekta višemilionska.

On je naglasio da preduzeće trenutno ima 47 zaposlenih radnika, a u budućnosti se planira i zapošljavanje novih kadrova.

Firma je uspjela da opstane i preraste u veliko preduzeće koje okruženje uvažava i respektuje i koje je postalo prepoznatljivo ne samo na području opštine Pale nego i znatno šire, što svjedoče i mnogobrojna priznanja – od proglašenja za najuspješnije preduzeće u Srpskoj i na Palama, do nagrade menadžera godine, koju uručuje Evropsko udruženje menadžera, Direkcija za izbor menadžera BiH jugoistočne i srednje Evrope.

Firma „Stanišić“ će u utorak, 1. marta, u svom novootvorenogm salonu za vjenčanja na Palama proslaviti 15 godina uspješnog rada i poslovanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare