Uspješno završena trka „Jahorina ultra trejl“

0

Međunarodna trka „Jahorina ultra trejl“ okupila je 360 takmičara iz 22 zemlje, a pobjednici na stazi od 130 kilometara su Ditrih Andras iz Mađarske i Nela Lazarević iz Srbije.
U trci na 70 kilometara najbrži je bio Marijan Butorac, a u ženskoj konkurenciji Naida Avdić.

Ernis DŽemidžić i Enisa NJemčević najbolji su bili u trci na 27 kilometra, a Samir Silajdžija i Nevena Jovanović u trci na 10 kilometara.

Lazarevićeva je rekla da je bilo izuzetno teško zbog vrućine, budući da je temperatura vazduha iznosila oko 40 stepeni Celzijusovih.

„Krenuli smo juče ujutru oko 5.00 časova, ali sam, uprkos nepogodama, uspela da stignem do cilja“, rekla je Lazarevićeva.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić naveo je da su takmičari došli iz 22 zemlje, na najbolji način prezentovali su Jahorinu, Republiku Srpsku, BiH, a nagradni fond trejla iznosio je 15.000 KM.

„Oko `Jahorina ultra trejla` važna je dobra priprema, markacija, okrepne i životne stanice, kao i zbrinjavanje učesnika, što nam je bio i prioritet. Imali smo dežurni helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske, zdravstvene radnike, dok radnici Olimpijskog centra nisu spavali kako bi sve dobro prošlo“, rekao je LJevnaić novinarima.

LJevnaić je istakao da je cilj da spoje ljude sa prirodom, te apelovao na sve da ne bacaju smeće kada trče po šumi, nego da, ukoliko uoče, pokupe plastičnu flašu, kesu…

On je zahvalio takmičarima, kao i sponzorima, te javnim i privatnim istitucijama koje su im izašle u susret u organizaciji ove trke.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić rekao je da je poveznica Srbije sa Republikom Srpskom kroz ovu međunarodnu trku došla do izražaja i da mu je drago što su dio organizacije.

„Upravo na ovakvim manifestacijama u budućnosti treba graditi ljetnu turističku ponudu“, ocijenio je Ikonić.

Pomoćnik direktora Turističke organizacije opštine Pale Vladimir Klačar rekao je da podržavaju sve napore i aktivnosti koje Olimpijski centar sprovodi i iz godine u godinu obara rekorde i u zimskoj i u ljetnoj sezoni.

„`Jahorina ultra trejl` je trka koja spaja ljude sa različitih kontinenata, koji imaju jedan cilj – da uživaju u prelijepoj planini i ponudi koju nudi ovaj region“, rekao je Klačar.

Ovogodišnji moto-trke je „Dvije države, mnogo planina i jedan događaj“ jer je najduža i najzahtjevnija trka ultra krenula iz Srbije, sa Mokre Gore, iz hotela „Iver“ i završila se na Jahorini, kod hotela „Rajska dolina“.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare