Uspješno riješeno 355 istraga

0

ISTOČNO SARAJEVO – Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu u prvoj polovini ove godine uspješno je riješilo 355 istraga, od kojih su četiri o ratnom zločinu, 11 o krivičnim djelima privrednog kriminala, a ostale istrage odnose se na opšti kriminal, rečeno je Srni u toj instituciji.
Za šest mjeseci, Okružno tužilaštvo podiglo je ukupno 280 optužnica, od kojih dvije za ratni zločin, šest za privredni kriminal i 272 za opšti kriminal.

Okružni sud u Istočnom Sarajevu je za šest mjeseci donio ukupno 249 sudske presude.

Iz tužilaštva pojašnjavaju da nije bilo presuda za ratne zločine, te da je doneseno sedam presuda za privredni kriminal i 242 za opšti kriminal.

Na kraju juna 2011. godine, Okružnom tužilaštvu ostalo je neriješeno ukupno 228 istraga, od kojih 44 ratne zločina, 24 krivična djela privrednog kriminala i 160 krivičnih djela opšteg kriminala.

U ovom periodu Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu riješilo je ukupno 409 prijava, od kojih osam za ratne zločine, 45 prijava za krivična djela privrednog kriminala i 356 prijava za krivična djela opšteg kriminala.

Na kraju juna ostale su neriješene 302 prijave, od kojih pet za ratni zločin, 56 za privredni kriminal i 241 za opšti kriminal, naveli su u tužilaštvu.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare