Uspješno realizovana vježba spašavanja skijaša sa žičare „Ogorjelica“

0

Olimpijski centar /OC/ „Jahorina“ danas je uspješno sproveo pokaznu vježbu spasavanja i evakuaciju povrijeđenih skijaša sa žičare „Ogorjelica“ na Jahorini.

Izvršni direktor za tehniku i ski-staze u OC „Jahorina“ Bojan Čupović je rekao da je mnogo truda uloženo da se bezbjednost svih skijaša i turista na Jahorini podigne na zavidan nivo.

„Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je od danas počela sezona skijanja na Jahorini, staze su odlične zahvaljujući vještačkom osnježavanju koje je tri dana neprestano radilo“, naveo je Čupović.

On je naveo da su danas u vježbi učestvovali predstavnici opštine Pale, Civilne zaštite, Policijske uprave Istočno Sarajevo, Policijske stanice Pale MUP-a Republike Srpske, Žandarmerije, Helikopterskog servisa Srpske, Crvenog krsta i Doma zdravlja Pale.

„Vježba je timski odlično provedena i pokazujemo da OC `Jahorina`, ali i svi drugi, spremno dočekujemo narednu zimsku sezonu“, rekao je Čupović novinarima.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Igor Kušić istakao je da će svi gosti Jahorine tokom predstojeće zimske sezone biti bezbjedni, podsjetivši da je uspostavljena i nova organizaciona jedinica Policijske uprave Istočno Sarajevo, odnosno, Policijska stanica „Jahorina“ na olimpijskoj planini, zbog čega se svim turistima može garantovati najviši stepen bezbjednosti.

„Taktičko – pokazna vježba spašavanja skijaša sa žičare provedena je uspješno. MUP Republike Srpske i Policijska uprava Istočno Sarajevo pokazali su spremnost da zajedno sa svim drugim učesnicima mogu garantovati bezbjednost gostima tokom turističke sezone“, rekao je Kušić.

Rukovodilac Službe civilne zaštite opštine Pale Dragan Elek je kao ocjenjivač ukazao da je evakuacija skijaša sa žice jedan od najtežih zadataka tokom stvarnih situacija jer maksimalno smije da traje dva časa i u budućim vježbama će se na to dodatno fokusirati.

Pokazna vježba izvršena je kao test s obzirom na to da danas počinje sezona skijanja na Jahorini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare