Uspješno izvedena vježba spasavanja na Poljicama

2

Pokazna vježba spasavanja „Jahorina 2022“, koja je obuhvatala evakuaciju skijaša, turista sa gondole, danas je uspješno izvedena na Poljicama s ciljem provjere osposobljenosti učesnika i sredstava za rad u kriznim situacijama.

U vježbi, koju je organizovao Olimpijski centar /OC/ „Jahorina“, učestvovali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinica, tim OC, Gorske službe spasavanja „Jahorina“, Republičke uprave Civilne zaštite, Crvenog krsta Srpske, Teritorijalne vatrogasne jedinice grada Istočno Sarajevo, Vatrogasne brigade Pale, Službe civilne zaštite Pale i paljanskog Doma zdravlja.

Direktor OC „Jahorina“ Dejan LJevnaić rekao je novinarima da je Jahorina spremna za novu zimsku sezonu i da je bezbjednost gostiju na prvom mjestu i na najvišem nivou.

On je istakao da je vježba protekla izuzetno uspješno i da imaju odličnu saradnju sa svim učesnicima.

„Svi zajedno funkcionišemo kao tim i ova vježba je pokazala da smo spremni odgovoriti i na nepredviđene situacije. Ovo je prvi put da se vježba evakuacije izvodi sa kabine gondole, a ne šestosjeda kao ranije“, rekao je LJevnaić.

Predsjednik Nadzornog odbora OC „Jahorina“ Nedeljko Elek rekao je da su za Centar najvažnija tri segmenta – skijanje, dobar provod i bezbjednost, što sve ispunjavaju.

„Sve je popunjeno do posljednjeg kreveta, sistem za osnježavanje radi i nadamo se da je najuspješija sezona pred nama“, istakao je Elek.

Učesnici su ocijenili da je vježba spasavanja uspješno realizovana, da su svi pokazali spremnost i sposobnost za rad u najtežim uslovima, te da se svi posjetioci na planini mogu osjećati bezbjedno bez obzira na vremenske prilike.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Od kuda gubitcj u OC kada je tako.presavrsèno sve u ovoj ek.krizi? Jeli neko lud ovdje?

Po cemu je Jahorina najjuspesniji centar u Evropi u zumskom turizmu ako uzimaju kredite?