Uspješna operacija uz korištenje neuronavigacionog sistema

0

BANJALUKA – U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske /UKC/ u Banjaluci uspješno je izveden operativni zahvat uz korištenje neuronavigacionog sistema, saopšteno je iz UKC-a.

U saopštenju se navodi da je hirurški tim Klinike za neurohirurgiju uspješno izveo operativni zahvat odstranjenja dvije endokranijalne tumorske promjene kod pacijentkinje B.E. /60/ iz Trebinja, prethodno operisane zbog karcinoma dojke.

„Pacijentkinja je nakon generalizovanog epileptičkog napada hospitalizovana u Opštoj bolnici Trebinje, potom prezentovana Onkološkom konzilijumu gdje je donesena odluka da se MRI dijagnostikovane endokranijalne promjene odstrane, te da se potom nastavi dalje onkološko liječenje pacijentkinje“, navode iz UKC-a.

Operativni zahvat je izveden uz pomoć neuronavigacionog sistema koji predstavlja standard u neurohirurškim salama zemalja zapadne Evrope, a dostupan je i u UKC-u Republike Srpske.

Operativni zahvat je izveden pod mentorstvom načelnika Klinike za neurohirurgiju Vesne Ivanišević, a izveli su ga specijalista neurohirurgije Mišo Miškić i specijalizant neurohirurgije iz Opšte bolnice Doboj Perica Milaković.

Pacijentkinja je, kako naglašavaju u UKC-u, postoperativno otpuštena na kućno liječenje svjesna, komunikativna, bez neurološkog deficita sa preporukama o nastavku liječenja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare