Uspješan rad Prosvjete uprkos besparici

0

I pored velikih finansijskih problema sa kojima je suočeno, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ je za prvih devet mjeseci ove godine ostvarilo značajne pomake u organizacionom smislu, koji se ogledaju u omasovljenju članstva i osnivanju novih odbora.

Ovo je rečeno na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora SPKD „Prosvjeta“, na kojoj je istaknuto da sada postoje 43 odbora, od kojih većina aktivno radi u svojim sredinama i daje krupan doprinos razvoju kulture.

– Glavni odbor SPKD „Prosvjeta“ je u ovom periodu uspio da objavi dvije knjige iz redovnog kola, „Politička poezija Jovana Jovanovića Zmaja“, autora dr Voja Kovačevića, te zbirku pjesama „Jezikrvlje“ Zorana Kostića. Inače, izdavačka djelatnost društva je bila vrlo živa, bogata i plodna, a u ovoj godini je objavljeno tridesetak knjiga, šest časopisa i nekoliko publikacija – rekao je predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Dušan Jovanović.

On je podsjetio i na veliki broj značajnih manifestacija koje su organizovali opštinski odbori društva, ocijenivši da je riječ o aktivnostima bez kojih je teško zamisliti kulturni život u bar dvadesetak sredina u Republici Srpskoj.

(www.palelive.com / Glas Srpske)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare