Uspjela akcija darivanja krvi (foto)

0

Na zajedničkoj akciji Crvenog krsta Republike Srpske i Planinarskog društva „Javorina“ Pale 23.10.2009. se pojavio veliki broj, kako planinara, tako i ostalih zainteresovanih sugrađana. Akcija je izvedena na spratu Doma Zdravlja na Palama u vremenu od 11 h do 14 h. Norma koja je postavljena kao osnova za pozivanje ekipe iz transfuzije krvi u Kasindolu je bila ispunjena, tako da se akcija, i pored epidemije gripa u našem gradu, ipak uspješno završila. Mnogi od učesnika su prvi put učestvovali u ovakvim akcijama, što je znak da je akcija proširila svijest naših planinara i građana kad su u pitanju akcije humanitarnog tipa.

Učesnici su imali priliku da besplatno obave opšte zdravstvene preglede kao i da saznaju kojoj krvnoj grupi pripadaju. Bila je ovo dobra prilika da se novi darodavci krvi prijave kao ispomoć na koju se može računati u slučaju hitnih potraživanja određenih krvnih grupa. Organizatori su po završetku akcije obezbjedili sendviče i voćne napitke za sve učesnike. Bolnički centar Kasindo je ovom akcijom obezbjedio značajne rezerve tečnosti „koja život znači“, a P.D.Javorina je izvela još jednu u nizu planiranih akcija za 2009. godinu!

„Nadamo se da smo ovom akcijom humanitarnog karaktera pružili jedan dobar primjer i ostalim sportskim klubovima i udruženjima sa prostora Istočnog Sarajeva i naveli ih na razmišljanje o učešću u sličnim akcijama u buduće! Zahvaljujemo se svima koji su pokazali dobru volju i spremnost na saradnju sa Crvenim Krstom Republike Srpske i koji su se odazvali na ovu akciju P.D.“Javorina“ Pale!“

Fotografije:

{gallery}/razno/Darivanje krvi:142:110:0:0{/gallery}
Mladen Lukić – www.palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare