Uspjeh Maksima Avramovića i Katarine Krajišnik zaslužuje podršku

0
Uspjeh Maksima Avramovića i Katarine Krajišnik zaslužuje podršku

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić upriličili su prijem za osvajača bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U-21 takmičare Maksima Avramovića i evropsku kadetsku prvakinju u tekvondou Katarinu Krajišnik, i tom prilikom istaknuto je da vrhunski uspjesi zaslužuju podršku.

„Predstavnici Gradske uprave uvažavaju značajne rezultate koje su postigli Maksim i Katarina i zato će im biti doznačena novčana nagrada“, naveo je Vuković.

On je dodao da je uspjeh sportista koji postižu vrhunske rezultate još značajniji zbog činjenice da uslovi za razvoj sporta u Srpskoj i BiH nisu na zadovoljavajućem nivou, saopšteno je iz Gradske uprave.

Lučić je naveo da sportisti koji postižu vrhunske rezultate podstiču nadležne da razmišljaju na koji način mogu da im pomognu.

„Ulaganja u sport u BiH su veoma mala. Tek vrhunski sportisti skrenu pažnju javnosti i nadležnih. Drago nam je što, bez obzira na finansijske i druge probleme, postoje djeca kao što su Maksim i Katarina“, istakao je Lučić.

Avramovićev trener Dejan Vukadin zahvalio je predstavnicima Gradske uprave Istočno Sarajevo na prijemu i naglasio da je, u uslovima u kojima sportisti treniraju, teško postizati vrhunske rezultate.

„Ovaj Maksimov rezultat je istorijski jer je ovo prva međunarodna medalja u karateu za Republiku Srpsku, otkako je karate olimpijski sport. Ovakav uspjeh zaslužuje veću podršku i interesovanje nadležnih“, dodao je Vukadin.

Avramović, član Karate kluba „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva, do bronze u kadetskoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu do 70 kilograma u Sočiju stigao je nakon tri pobjede i jednog poraza.

On je uspjehom na Evropskom prvenstvu izborio kvalifikacije za Olimpijadu mladih u Buenos Ajresu.

Mlada takmičarka Tekvondo kluba „Novi Grad“ i reprezentativka BiH Katarina Krajišnik osvojila je zlatnu medalju na Evropskom kadetskom prvenstvu u Budimpešti krajem prošle godine, i tako postala evropska kadetska prvakinja za 2017. godinu.

Današnjem prijemu u Gradskoj upravi Istočno Sarajevo prisustvovao je i potpredsjednik Skupštine grada Miroslav Divčić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments