Uslovi za skijanje najbolji do sada

0

Uslovi za skijanje u Ski-centru “Ravna planina” su najbolji do sada ove sezone i ovo je jedini turistički centar u regionu koji održava dnevno i noćno skijanje u kontinuitetu od početka ski-sezone, rekla je Srni portparol Ski-centra “Ravna planina” Ana Radojković.
“S obzirom na rani početak rada, ove godine očekujemo još bolji rezultati sa više od 120 dana skijanja u sezoni. Sezonu smo otvorili prvi u regionu, staza se svakodnevno priprema i održava kako bi bila na najkvalitetnijem nivou”, rekla je Radojkovićeva.

Ona je dodala da, zahvaljujući radu sistema za vještačko osnježavanje, debljina snježnog prekrivača već je veća od 50 centimetara.

Radojkovićeva je navela da Ski-centar “Ravna planina” zajedno sa Smučarskim klubom “Pale” i ove godine organizuju Treći “FIS trofej Ravna planina”, koji će biti održan od 16. do 19. decembra u ovom ski-centru, a očekuje se učešće 90 takmičara iz više od 20 zemalja.

“Treće međunarodne FIS trke pod nazivom `Trofej Ravna planina` su među prvim međunarodnim trkama, čime je tehnička delegacija FIS-a poklonila veliko povjerenje u sposobnost ovog centra kada je riječ o organizaciji profesionalnih skijaških takmičenja na najvećem nivou”, kaže Radojkovićeva.

Prva dva dana takmičenja, 16. i 17. decembra, biće održano prvenstvo u slalomu i veleslalomu za juniore u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Radojkovićeva je navela da je ovaj događaj ujedno najvažnija prilika za sve takmičare da ostvare bodove za učešće na predstojećem Evropskom zimskom omladinskom olimpijskom festivalu /EJOF/ 2019. godine.

Nakon prvenstva, 18. i 19. decembra biće održan Treći “FIS Majneks kup” u slalomu i veleslalomu u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Sve FIS trke, koje će biti održane od 16. do 19. decembra, počeće u 9.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments