Uskoro Udruženje vlasnika riječnih plovila

0
Uskoro Udruženje vlasnika riječnih plovila

VIŠEGRAD – Vlasnici riječnih plovila koji se bave vožnjom turista na rijeci Drini osnovaće udruženje kako bi na lakši način uz podršku opštine Višegrad realizovali svoje ideje, dogovoreno je na sastanku sa načelnikom opštine Mladenom Đurevićem.

Đurević je rekao da bi oblast riječnih plovila trebalo da bude uređena na zadovoljstvo svih stanovnika, a posebno turista, koji dolaze u Višegrad.

„Registrovanjem udruženja planiramo da izdvojimo sredstva za uniformisanje vlasnika plovila, adekvatan prostor u kojem bi nudili turističke usluge, te da im omogućimo ostvarivanje drugih pogodnosti“, rekao je Đurević.

On je istakao da će opština Višegrad na svom sajtu promovisati registrovana plovila, a Turistička organizacija se obavezala da u svojim turističkim brošurama promoviše registrovane čamce i da omogući njihovo predstavljanje na Sajamu turizma u Beogradu.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je Srni da je vožnja turističkim brodovima atrakcija, koju u Višegradu koristi sve veći broj turista.

„To je jedna od oblasti, koja nije zakonski uređena, jer vlasnici nisu na adekvatan način registrovali svoju djelatnost, zbog čega je dogovoreno da to učine. Osim toga, registrovanjem udruženja regulisao bi se način ophođenja prema turistima“, navela je Todorovićeva.

Prema njenim riječima, rok za registraciju je do kraja decembra, da bi vlasnici riječnih plovila, koji pružaju usluge vožnje rijekom Drinom od naredne godine poslovali na način kako je dogovoreno.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare