Uskoro škola crkvene muzike

0
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – Pravoslavni centar za mlade „Sveti Petar Sarajevski“ Mitropolije dabrobosanske u Istočnom Sarajevu otvara školu crkvene muzike, izjavio je Srni dirigent hora Srpskog pjevačkog društva „Sloba“ Stefan Mojsilović, koji će biti voditelj škole.

On je rekao da prijave za školu crkvene muzike traju do srijede, 20. decembra, nakon čega će biti održana audicija za prijem članova, a zatim i zvanični početak škole.

Mojsilović, koji je magistar crkvene muzike, istakao je da će polaznici, osim učenja crkvenih melodija i crkvenoslovenskog jezika, imati priliku da upoznaju svu ljepotu pravoslavlja kroz duhovnu muziku, pjevaju u horu ili samostalno na bogosluženjima i koncertnoj sceni, steknu nova poznanstva i daju doprinos čuvanju kulture i duhovnosti srpskog naroda.

Škola je besplatna, rad će se odvijati za grupe djece od osam do 15 godina i za mlade od 15 do 35 godina, a časovi će biti organizovani u večernjim terminima u prostorijama Pravoslavnog centra za mlade u Istočnom Novom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments