Uskoro počinje sa radom regionalna deponija

0

ZVORNIK – Javno preduzeće „Regionalna deponija Zvornik“ trebalo bi da počne sa radom na Crnom vrhu u toku narednih petnaest dana, rekao je danas direktor ovog peduzeća Aleksandar Vračević.
Vračević je podsjetio da su radovi na ovom objektu završeni krajem prošle godine, a da je izvođač radova u toku ove godine trebalo da dostavi projekat izvedenog stanja i kompletnu atestnu dokumentaciju, koja je neophodna za tehnički prijem.

„Nažalost, došlo je do kašnjenja ovog dijela posla jer nije kompletirana sva potrebna dokumentacija, pa se realizacija projekta odužila“, rekao je Vračević novinarima i dodao da su svi ostali koraci završeni, te pribavljene određene saglasnosti.

On je istakao da su neka komunalna preduzeća, kao i jedna privatna firma, potpisali ugovore za odlaganje smeća na deponiju i izrazio očekivanja da će do kraja ove sedmice biti potpisani i drugi ugovori.

Vračević kaže da je u toku obuka radnika za rad na građevinskim mašinama i na vagama deponije.

Regionalna deponija projektovana je za prihvat otpada iz jednog grada i šest opština iz Republike Srpke, te dvije iz Federacije BiH /FBiH/, odnosno za 190.000 stanovnika.

Procijenjene količine otpada iznose 90 tona na dnevnom nivou, dok je kapacitet deponije 40.000 tona na godišnjem nivou.

Na Regionalnu deponiju otpad će biti dovožen iz Bratunca, Milića, Srebrenice, Vlasenice, Šekovića, Osmaka i Zvornika iz Republike Srpske, te Kalesije i Sapne iz FBiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare