Uskoro počinje izgradnja zgrade sa 15 stanova za raseljene

0

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije LJubo Ninković razgovarao je danas sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem o realizaciji Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja i izgradnji zgrade sa 15 stanova u paljanskom naselju Luke jedan, koja bi trebala početi za pet dana, a ukupna vrijednost radova je 850.000 KM.

Ninković je izjavio novinarima da je danas počela izgradnja dva stambena objekta za raseljena lica, odnosno dvije kuće, a pripremljena je dokumentacija za izgradnju zgrade sa 15 stanova u kojoj će biti smještena lica ove kategorije.

On je napomenuo da je riječ o Regionalnom programu stambenog zbrinjavanja, te izrazio zadovoljstvo što će raseljena lica, poslije 25 godina čekanja, konačno riješiti stambeno pitanje na području opštine Pale.

Ninković je rekao da je za ovu godinu planirano 30.000 KM za asfaltiranje puta u naselju Bogovići, te izrazio zahvalnost načelniku opštine i zaposlenima koji rade na projektima jer imaju odličnu saradnju.

Jugović je poručio da su u Opštinskoj upravi zadovoljni jer sa Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije vrše zajedničke aktivnosti, te zahvalio predstavnicima ove republičke institucije za pomoć u rješavanju izuzetno značajnih pitanja za građane opštine Pale.

„Možemo biti zadovoljni što smo u prethodnom periodu realizovali kompletna sredsta koja su dodijeljena opštini Pale za izgradnju vodovoda u naselju Brezovice. Danas smo uveli izvođača u radove na izgradnji stambenih jedinica za raseljena lica“, naveo je Jugović.

Zgradu sa 15 stanova u naselju Luke jedan na Palama gradiće firma „Jokić invest“, a nadzor će vršiti firma „Radis“ iz Istočnog Sarajeva. Rok za završetak radova je godinu dana.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja, u okviru kojeg se realizuje izgradnja stambenih jedinica raseljenim licima na Palama, zajednički je program zemalja regiona čiji je cilj trajno rješavanje stambenog pitanja lica raseljenih u oružanim sukobima devedesetih godina prošlog vijeka.

U okviru ovog programa, izbjeglicama i interno raseljenim licima omogućen je izbor između dobrovoljnog povratka i reintegracije u mjesto porijekla ili integracije u mjestu raseljenja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare