Uskoro počinje izgradnja novog objekta Policijske uprave

3

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je danas da će uskoro početi pripremni radovi za igradnju zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo, a kompletan objekat trebalo bi da bude završen naredne godine.

Nakon sastanka sa rukovodstvom Policijske uprave Istočno Sarajevo, koje je predvodio načelnik Branimir Šehovac, Jugović je rekao novinarima da je razgovarano o izradi projektne dokumentacije za izgradnju novog objekta Policijske uprave Istočno Sarajevo koji će biti na Palama, kao i bezbjednosnoj situaciju na području ove lokalne zajednice.

„Zadovoljni smo stanjem bezjednosti na području naše opštine, posebno u vrijeme epidemije virusa korona. Svi zajedno učestvovali smo u određenim aktivnosti kako bi sačuvali zdravlje naših sugađana i spriječili širenje zaraze“, istakao je Jugović.

On je dodao da je stanje bezjednosti uopšteno gledajući dobro, osim sporadičnih pojava narušavanja javnog reda i mira, kojih uvijek ima, ali da to nije u mjeri da izazove zabrinutost građana i bilo kakvu opasnost po njihovu sigurnost.

Načelnik opštine Pale podsjetio je da je ova lokalna zajednica u prethodnoj godini pružala podršku Policijskoj upravi Istočno Sarajevo kroz finansiranje video-nadzora zahvaljujući kojem je znatno poboljšana opšta slika bezbjednosti.

Jugović je zahvalio rukovodstvu i pripadnicima Policijske uprave Istočno Sarajevo na svemu što čine za bezbjednost svih stanovnika Pala i grada Istočno Sarajevo, naglasivši da će saradnja sa lokalnom zajednicom u budućem periodu biti još bolja.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac izrazio je zadovoljstvo da uskoro počinju radovi na izgradnji nove zgrade ove uprave.

„Raduje me što će se krenuti u realizaciju ovog projekta o kojem se govori prethodnih 20 godina. Konačno smo dočekali da se ta ideja i realizuje“, naglasio je Šehovac.

On je rekao da će izgradnjnom novog objekta, uslovi rada policijskih službenika biti mnogo bolji i dostojniji poslu koji obavljaju.

Šehovac je naveo da su danas načelniku Jugoviću prezentovali stanje bezbjednosti na području opštine ali i teritoriji koju pokriva ova uprave.

„Na prošlom sastanku smo dogovorili da ćemo zajedno unaprijediti stanje bezbjednosti i to se pokazalo odlično kroz realizaciju projekta video-nadzora koji daje rezultate. To je bio zajednički projekat Uprave i lokalnih zajednica u sastavu grada Istočno Sarajevu“, podsjetio je Šehovac.

On je naglasio da je saradnja sa lokalnom zajednicom Pale izuzetno dobra, na visokom nivou i da konstantno razmjenjuju razne potrebne informacije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
3 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Zadovoljni stanjem bezbjednosti????
Je li ovo neka sala?

Ma nije sala nego takozvani kopi-pejst 🙂 Mislis li ti da se nekad neko potrudi da napise izvjestaj?

aha pripremni radovi, pa izgradnja sljedeće godine, nakon izbora. Ajd’ fino, to je baš ono što nam treba, još jedna zgrada za administraciju. Bolje da se one sijalice na semaforima promjene kod Gradske kafane ili kod Žutog, nije skupo, a i ne trebaju pripremni radovi.