Uskoro počinje izgradnja hrama u mjestu Kruševci

0

SOKOLAC – NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom razgovarao je na Sokocu sa načelnikom ove opštine Milovanom Bjelicom o izgradnji novog hrama u sokolačkom mjestu Kruševci, a danas će biti osveštano zemljište za izgradnju hrama.
Vladika Hrizostom rekao je novinarima poslije sastanka da bi izgradnja hrama, koji neće biti veliki, trebalo da počne uskoro, a da bi do zime trebalo da bude stavljen pod krov.

On je naveo da je u tursko vrijeme bilo mnogo srpskih crkava u koje su Srbi dolazili krišom, a sad je došlo vrijeme da pravoslavne hramove grade slobodno, na mjestima na kojima će biti vidljivi.

Vladika Hrizostom rekao je da je na sastanku bilo riječi o razvoju ove opštine i regije, a posebno o pitanjima koja se odnose na Eparhiju zvorničko- tuzlansku.

Napominjući da veći dio opštine Sokolac pripada Eparhiji dabrobosanskoj, a da se jedan dio nalazi na području Eparhije zvorničko-tuzlanske, on je rekao da je razgovarano i o manastiru u Knežini i crkvi u izgradnji u Kaljini kod Sokoca.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da je Milan Radović sa Sokoca, koji živi u Banjaluci, izrazio želju da izgradi hram u svom selu.

On je dodao da je Radović do sada finansijski pomogao izradu monografije ove opštine, kao i rad više udruženja i nevladinih organizacija, a njemu je dodijeljena povelja opštine za prošlu godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare