Uskoro ozelenjavanje naselja Obilićevo

0

Predsjednik Udruženja „Jake žene“ sa Pala Lenka LJevak rekla je Srni da će u naselju Obilićevo u ovoj lokalnoj zajednici do juna biti zasađeno 250 sadnica raznog voća, čime će postati zdravije, humanije i atraktivnije mjesto za život.

Sadnju raznog voća finansira organizacija „Vorld vižn“ u okviru projekta „Ozelenjavanje naselja Obilićevo“ na Palama.

LJevak kaže da u projektu učestvuje 30 djece i omladinaca, te 60 odraslih među kojim su stanovnici ovog naselja i članovi Udruženja „Jake žene“.

„Imamo 20 omladinaca Skijaškog kluba `Romanija` sa Pala i 10 djece i mladih članova Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama `Sunce` koji su nam partneri na projektu. Svi zajedno će učiti da sade, zalivaju i brinu se o voću, radeći sa odraslima i tako doprinijeti korisnoj i nesvakidašnjoj akciji“, poručila je LJevak.

Ona navodi da je riječ o naselju u kojem su ljudi imali iskustva sa individualnom sadnjom, te mogu pomoći onima koji se sa tim procesom tek susreću, a do kraja maja edukovaće 200 stanovnika te zajednice o ekološkom značaju zasađenih sadnica.

LJevak naglašava da će sve to biti sprovedeno putem razvijenog promotivnog materijala, plakata i letaka, kako bi mladi osjetili ponos što njihova sredina postaje zdravija i ugodnija za život.

Nakon što je LJevak juče potpisala ugovor sa predstavnikom organizacije „Vorld vižn“ Elvedinom Eminovićem, ona je istakla da su aspekti projekta ekološki, socijalni, humani, edukativni, čime će se otvoriti prostor za intenzivniju komunikaciju među stanovništvom, kao i međugeneracijsku solidarnost.

„Ekološki aspekat se ogleda u tome da će biti čistiji vazduh, posebno zbog velike saobraćajne frekvencije i nedostatka zelenila u zajednici, humani u humanijem odnosu prema prirodi, a socijalni u razvijanju čvrste veze među komšijama, ali i svijesti o postojanju opšteg dobra“, istakla je LJevak.

Ona je navela da je riječ o prostoru uz ulicu koji pripada stanovnicima privatnih kuća, pa će svako brati stabala ispred svog dvorišta.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare