Uskoro licitacija za prodaju imovine

0

MILIĆI – Odbor povjerilaca Fabrike montažnih kuća „Intal“ iz Milića, u kojoj je u oktobru prošle godine pokrenut stečajni postupak, do kraja februara raspisaće licitaciju za prodaju imovine ove bivše drvoprerađivačke firme po početnoj cijeni od 4.300.000 KM.

Stečajni upravnik u milićkoj Fabrici Mlađen Petković rekao je danas Srni da je početkom februara u Okružnom privrednom sudu u Istočnom Sarajevu održano izvještajno ročište i Skupština povjerilaca, na kojoj je izabran i petočlani Odbor povjerilaca.

„Važno je istaći pitanje stanova bivših radnika ove fabrike. Uz razumijevanje povjerilaca pronađeno je kompromisno rješenje da se u postupku prodaje imovine preduzeća ti stanovi izdvoje iz stečajne mase, do okončanja postupka koji se vodi pred istim sudom u vezi sa utvrđivanjem vlasničke strukture“, rekao je Petković.

On je naveo da je riječ o 40 stanova, procijenjene vrijednosti od oko 600.000 KM, koje godinama koriste radnici „Intala“.

Prema njegovim riječima, odlučeno je da preduzeće bude prodato u cjelini, a ne parcijalno.

„Nadam se da će se naći kupac za fabriku. Normalno, u ovoj fazi još se i ne nazire ko bi to mogao da bude, jer svi taktiziraju, međutim imovina fabrike je sačuvana, ništa nije uništeno, niti devastirano i siguran sam da uz kvalitetan program preduzeće može da ima perspektivu“, smatra Petković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare