Uskoro izgradnja novog objekta Regionalnog centra

0
Uskoro izgradnja novog objekta Regionalnog centra

FOČA – U Foči će uskoro početi izgradnja novog objekta Regionalnog centra Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske koji će biti i nastavna baza Medicinskog fakulteta, najavio je direktor Instituta Miodrag Marjanović koji je danas u Foči potpisao ugovor o saradnji sa dekanom Medicinskog fakulteta Milanom Kulićem.

Marjanović je rekao da je od ovog projekta višestruka korist za lokalnu zajednicu, stanovništvo, ali i za studente Medicinskog fakulteta u Foči.

„Ovdje u Foči imamo regionalni centar koji je i jedan od najstarijih u Srpskoj, ali su uslovi za rad loši, nedostaje i kadra, tako da je neophodno graditi novu zgradu sa svom infrastrukturom i laboratorijama, koja će biti nastavni centar za studente Fakulteta, naročito iz oblasti javnog zdravstva“, dodao je Marjanović.

Medicinski fakultet i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske u narednom periodu realizovaće i zajedničke projekte koji se odnose za promociju zdravlja stanovništva.

„Više je projekata koje imamo u planu da sprovedemo, a dobar dio njih vezan je za promociju zdravlja i prevenciju oboljenja stanovništva Republike Srpske, odnosno podizanje svijesti i edukacija o načinima za unapređenje zdravlja ljudi“, rekao je dekan Medicinskog fakulteta u Foči Milan Kulić.

Izgradnja nove zgrade Regionalnog centra Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, koja bi bila smještena u krugu Univerzitetske bolnice Foča i Medicinskog fakulteta, trebalo bi da počne u maju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments