Uskoro izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih objekata

0

SOKOLAC – Direktor Specijalne bolnice za psihijatriju na Sokocu Biljana Renovica Cvijetić rekla je Srni da će dio od 11 miliona evra za podršku projektima rekonstrukcije psihijatrijskih klinika u BiH, koje je odobrio Savjet Evrope, pripasti ovoj ustanovi i da će ta sredstva biti plasirana posredstvom UNDP-a.

Cvijetićeva je rekla da tokom ove godine slijedi priprema kvalitetnih projekata i potpisivanje više ugovora, kako bi sredinom 2020. započela rekonstrukcija i izgradnja objekata u krugu ove bolnice.

Ona je navela da će biti izgrađeno par novih objekata, rekonstruisani postojeći, te uređeni sportski tereni, park i bolnički krug sa svim sadržajima za ugodniji boravak pacijenata Specijalne bolnice za psihijatriju na Sokocu.

„Koristeći ta sredstva, napravićemo kliniku i vratiti joj nekadašnji sjaj“, naglasila je Cvijetićeva i napomenula da ova ustanova postoji više od 60 godina.

Ona kaže da je ova bolnica prošle godine UNDP-u dostavila podatke bitne za početak realizacije projekta rekonstrukcije psihijatrijskih klinika u BiH i da će na osnovu toga biti utvrđen iznos sredstava za sve psihijatrijske ustanove.

Cvijetićeva je naglasila da će odobrena sredstva dobro doći u postizanju standarda koje ova ustanova treba da ima.

Nekadašnja Psihijatrijska bolnica Sokolac, a sada Specijalna bolnica za psihijatriju postoji već 60 godina i bila je najveća ustanova ovog tipa u bivšoj Jugoslaviji sa smještajnim kapacitetom od 500 kreveta.

Sada, u bolnici čiji je kapacitet 200 pacijenata, trenutno boravi njih stotinjak.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare