Uskladišteno 30 tona krompira

0

ROGATICA – Na imanju Planinskog dobra “Borike” kod Rogatice, na dva hektara oranica, završeno je vađenje krompira sorti “dezire” i “kenebek”, a uskladišteno je 30 tona sjemenskog i merkantilnog krompira.

 

Upravnik Radne jedinice “Ergela” u okviru ovog Planinskog dobra Momčilo Forcan rekao je Srni da je na vađenju krompira, koje je trajalo šest dana, bilo angažovano 15 radnika ovog dobra sa vlastitom mehanizacijom.

 

On je dodao da cijena merkantilnog krompira za prodaju iznosi 60 feninga za kilogram, te da on čini skoro polovinu uskladištene količine, dok će cijena sjemenskog krompra biti određena početkom iduće godine.

 

Prema njegovim riječima, završena je žetva zobi na 11 hektara oranica, a prinosi su dvije tone po hektaru i ukupno su uskladištene 22 tone.

Zob je namijenjena za ishranu 150 konja kojima dobro gazduje.

 

Forcan kaže da je silažni kukuruz zasijan na 15 hektara oranica i njegova žetva bi trebalo da počne uskoro, kao i biljke čičoka koja je zasijana na četiri hektara i namijenjena je za ishranu 80 muznih krava i 40 junica ovog planinskog dobra.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments