Uručeno 17 odlikovanja porodicama poginulih boraca

0
Uručeno 17 odlikovanja porodicama poginulih boraca

NOVO GORAŽDE – Izaslanik predsjednika Republike Srpske Siniša Karan uručio je danas u Novom Goraždu 17 odlikovanja „Medalja zasluga za narod“ porodicama poginulih boraca iz Foče, Istočnog Sarajeva, Pala, Novog Goražda, Rogatice i Trnova.

Karan je naglasio da mu je čast, u ime predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, uručiti odlikovanja porodicama onih koji su dali najveći doprinos za stvaranje Republike Srpske.

On je podsjetio da je predsjednik Srpske povodom Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske i 15. septembra – Dana poginulih i nestalih posthumno odlikovao 399 poginulih boraca Vojske Srpske, a od 2012. godine do danas posthumno su odlikovana 1.564 poginula borca, na inicijativu Boračke organizacije i Republičke organizacije porodica poginulih i nestalih.

„Želimo da porodicima poginulih boraca kažemo da nisu same, da Republika Srpska misli na njih i daje im posebnu važnost“, istakao je Karan.

Karan se osvrnuo i na rad pravosuđa BiH, za koje je rekao da nizom presuda posljednjih godina, posebno posljednjom /kojom je oslobođen ratni komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić po svim tačkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. godine/, žele da promijeni karakter rata u BiH.

„Borci, građani i narod Republike Srpske borili su se za slobodu, ognjišta i život, i u toj borbi sačuvali, izgradili i odbranili Republiku Srpsku, stvorenu i prije tragičnog sukoba u BiH“, poručio je Karan.

Živka Rajić sa Pala, kojoj je uručeno odlikovanje posthumno dodijeljeno njenom mužu, rekla je da je ovo potresan trenutak i da odlikovanje ostaje djeci kao uspomena na oca.

Rajićeva je dodala da je teško i da nijedno od njeno troje djece nema posao.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare