Uručeni sertifikati za 17 polaznika kursa deminiranja

0
Uručeni sertifikati za 17 polaznika kursa deminiranja

ISTOČNO SARAJEVO – Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Srpske Mile Međed uručio je danas u Istočnom Sarajevu sertifikate za 17 polaznika kursa za humano deminiranje, a predstavnicima sektora ključeve tri putnička vozila i jednog kombija, te 60 novih uniformi.

Međed je novinarima rekao da je osposobljavanje novih kadrova za deminiranje od velikog značaja za Republiku Srpsku i Civilnu zaštitu, posebno ako se uzme u obzir da su od mina na prostoru Srpske do sada smrtno stradala 233 lica.

Oko jedan do 1,2 odsto teritorije Republike Srpske je i dalje zagađeno minama, tako da će ljudi kojima su danas uručeni sertifikati doprinijeti nastavku procesa deminiranja, pojasnio je Međed.

On je izrazio uvjerenje da će polaznici tog kursa pomoći Civilnoj zaštiti da akcije deminiranja, spašavanja i izvlačenja stradalih iz minskih polja budu efikasnije izvedene.

Polaznici kursa Dejan Marković iz Banjaluke i Desa Petrovski iz Istočnog Sarajeva rekli su da su za tri sedmice, koliko je trajao kurs, mnogo naučili, te da se nadaju da će biti u situaciji da stečeno znanje primijene u praksi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments