Uručeni pokloni porodicama boračkih kategorija

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Predstavnici Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak danas su posjetili porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide i demobilisane borce u svih šest mjesnih boračkih organizacija i uručili im prigodne poklone.

„Obaveza svih nas jeste da se uvijek sjetimo ovih ljudi“, izjavio je Srni predsjednik Skupštine Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak.

On je naveo da će, povodom Dana Boračke organizacije, sutra biti uručena jednokratna novčana pomoć za 50 najugroženijih demobilisanih boraca, a od 18.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo biće prikazan dokumentarni film „Košare“.

Tuševljak je napomenuo da u okviru obilježavanja 14. februara – Dana Boračke organizacije i Dana boraca Vojske Republike Srpske, obilježavaju i Dan Prvog srpskog ustanka, a od danas, pa do 17. februara u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo svi zainteresovani mogu pogledati postavku ratnih fotografija.

On je dodao da će u petak, 14. februara, u 12.00 časova, na Vojničkom groblju Vraca biti služen parastos poginulim borcima.

Boračka organizacija ove aktivnosti realizuje u saradnji sa opštinom, Kulturnim centrom i Crkvenom opštinom Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare