Uručeni paketi sa odjećom, obućom i slatkišima

0

SOKOLAC/HAN PIJESAK – Povodom Nedjelje djeteta, predstavnici sokolačke organizacije Crvenog krsta obišli su područne osnovne škole u Knežini i na Ravnoj Romaniji, opština Sokolac, gdje su osnovcima uručili ukupno 19 paketa sa odjećom, obućom i slatkišima.

Sekretar ove organizacije Slobodanka Subašić najavila je da će paketi biti uručeni i za pet učenika sa posebnim potrebama pri centralnoj Osnovnoj školi u Sokocu.

Ona je Srni rekla da su volonteri Crvenog krsta dijelili propagandni materijal, letke i plakate učenicima u sokolačkoj centralnoj Osnovnoj i Srednjoj školi.

Predstavnici opštinske organizacije Crvenog krsta su, za Međunarodni dan starih – 1. oktobra, obišli 19 starih lica na području opštine Sokolac, kojima su uručili higijenske i pakete sa hranom, kao i po tri paketa briketa za ogrev.

U Nedjelji djeteta, učenici Osnovne škole “Milan Ilić čiča Šumadijski” iz Han Pijeska će u petak, 11. oktobra, na šarenom papiru ispisati svoje želje koje će lijepiti na oglasnoj tabli ispred Javne ustanove Centar za omladinu i sport “Pogled”.

U Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Han Pijesak Srni je rečeno da će tog dana saobraćaj u Karađorđevoj ulici biti zatvoren u periodu od 10.00 do 12.00 časova, a učenici će na kolovozu kredama crtati. Za 110 učenika ove škole biće uručeni paketići sa slatkišima i sokovima.

U sali “Pogleda” biće organizovana priredba na kojoj će osnovci recitovati stihove i izvoditi skečeve.

U subotu, 12. oktobra, u sportskoj dvorani srednjoškolci će odigrati utakmicu u basketu, a prihod od ulaznica namijenjen je porodici Vladimira Lučića koji ima petoro djece.

Organizator ove manifestacije je Centar za omladinu i sport “Pogled” u saradnji sa lokalnim Crvenim krstom i školom “Milan Ilić čiča Šumadijski”. Pokrovitelj je Šumsko gazdinstvo “Visočnik” iz Han Pijeska.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments