Uručeni ključevi novih stanova za 20 porodica

0

VLASENICA – U Vlasenici su danas uručeni ključevi 20 stanova za izbjegla i raseljena lica ukupne vrijednosti veće od milion KM, koji su izgrađeni u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je veoma značajno što je 20 porodica dobilo stanove jer je riječ o izbjeglim i raseljenim licima, navodeći da je vrijednost projekta izgradnje nešto veća od milion KM.

„Ovo smo radili sa EU i opštinom Vlasenica koja je obezbijedila lokaciju za izgradnju stanova i potrebnu infrastrukturu“, rekao je novinarima Višković koji je prisustvovao svečanosti zajedno sa vršiocem dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davorom Čordašem.

On je istakao da Vlada Srpske u Vlasenici gradi 28 kuća za šta je izdvojeno oko 900.000 KM.

„To znači da u Vlasenici realizujemo projekte čija je vrijednost oko dva miliona KM, a stambeno će biti zbrinuto 48 porodica. Načelnik opštine Vlasenica Mićo Kraljević potvrdio je da će opština obezbijediti lokaciju za izgradnju još 50 stanova, što će Vlada Srpske prihvatiti i obratiti se Savjetu ministara kako bi realizovali ovaj projekat“, dodao je Višković.

On je podsjetio da se u Republici Srpskoj trenutno gradi 636 kuća za izbjegla i raseljena lica, a vrijednost projekta je veća od 20 miliona KM i 145 stanova u zgradama čija je vrijednost osam miliona KM.

„Zainteresovani smo da u što skorije vrijeme riješimo stambeno pitanje svih izbjeglih i raseljenih, a Vlada Republike Srpske će aktivno učestovati“, zaključio je Višković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare